Ще ни проверяват и парите в банките

След като наредбата, която ще даде право на МВР и службите да следят какво правим в Интернет и къде се намираме в момента, се появи в Държавен вестник, а протестите срещу нея във всички медии, днес попадам на следното:

Експертите от ДАНС ще могат да влизат свободно в банкови сметки и да изискват информация от трезорите, без за това да е необходимо разрешение на съд или прокурор. Това е едно от най-значимите от гледна точка на правораздаването промени в Закона за ДАНС и приетия вече правилник на агенцията, съобщиха депутати за “Стандарт”. Вследствие на тези проверки топразузнавачите ще могат да се самосезират и да започват собствени разследвания. Едва когато успеят да се доберат до доказателства за престъпления, те ще предават на прокуратурата събраната информация.

Аз не искам пълен контрол върху живота си, а вие?

Нов национален протест ще се проведе в края на месеца. Очаква се във всички големи градове на страната свободомислещите граждани да изкажат своето мнение против опитите на МВР да налага контрол върху личността и начина на живот на всеки един от нас.

3 коментари относно “Ще ни проверяват и парите в банките

  1. Никак не е лесно да си жив, единственото по-трудно от това е да си Българин!
    Подписвам се: Дидо

  2. Няма да се учудя ако скоро въведат закон, който позволява да те преджобят на публично място, за да проверят дали случайно не си скрил някой байт или някоя банкова сметка в джоб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *