Дискусия: Какво мислите за здравеопазването (а дали пази здравето)

Днес ще е третата ми среща с Омбудсмана и с екипа му за да обсъждаме проблемите с човешките права и какви са рисковете в нарушаването им с нормативни актове и в името на сигурността ни. Ще опиша това в отделна тема.

Сега, обаче дискусията, която искам да повдигна е ..

Какво мислите за здравеопазването ни?

Ще се радвам да чуя мнение по следните въпроси:

1. Заслужава ли си това да плащаме всеки месец голяма сума от заплатите си, а да не получаваме качествени услуги или пък, може би мислите, че плащаме прекалено малко за труда на лекарите.

2. Имате ли си личен лекар или предпочитате да идете на ‘частно’ или и двете.

3. Какво чувство ви създава влизането в поликлиника за преглед?

Личното ми мнение е , че парите които даваме за здравеопазвване са малко и нивото което получаваме е толкова за каквото си плащаме. Мисля си, че е добре здравните ни вноски да се натрупват и когато имаме нужда да ги използваме за качествена помощ. Нямам личен лекар, н оскоро май ще се наложи да имам. Да ще се наложи.

Какво мислите вие?

Знам, че имате мнение – споделете го, колкото и да е критично, нека да стане дискусия. А за награда, тримата дали най-изчерпателен отговор ще получат награда от мен – ей така, за разкош.

Пишете, а не мълчете! Ако искате напишете го другате и го сложете препратката му като коментар. Ако искате споделете някаква случка с лекар или сестра. Ако сте лекар напишете какво ви дразни в пациентите.

… и така думата е ваша.