Clix.bg – портал за микроблогинг

clixbg1.png

Днес се появи поредния портал за микроблогинг, наречен Clix.bg. Както винаги се регистрирах, ето и впечатленията ми:

Плюсове
1. Добър дизайн (то аз си падам по синьото, де). Харесва ми.
2. Има възможност за въвеждане на местоположението ви на картата (не е автоматично). Можете да си правите много местоположения и да избирате с кое от тях да пишете. Примерно (на работа, от офиса и т.н)
3. Има изтриване на акаунта ви, ако желаете.
4. Moже да добавите снимка към поста, ако желаете

Минуси
2. Трудно се регистрирах – не казва, че паролата НЕ може да съдържа специални знаци (като @ # $). Заблуждава, че е наред, след като измерва ‘силата на паролата’ и дава, че е ок.
3. Буквите се четат трудно – за защитата за спам
4. Изисква много лична информация – не може без да я попълниш.
5. Изпратих SMS за да пробвам как става публикуването и получих отговор – (не печелиш играта на Savex продължава) – причината е, че не съм въвел подходящия префикс (ама хайде без такива неща).
5. Пробвам пак с префикса – пак дава същото, може би трябва и да е с големи букви – оправете го, моля (дължите ми 0.5 лева) и с големи букви – пак (1 левче)
6. Трудно се намира от къде да напиша ново съобщение.

clix.png

Ако трябва да избирам между едно23 и този сайт, гласувам за едно23. Защото е направен доста по-професионално с мисъл за потребителя и няма малки досадни проблеми, като на горния, който открих.

Уеб 2.0 означава и качество и мисъл за потребителя. Прегледайте и двата сайта и решете сами кой искате да позлвате. Аз ще ползвам и двата.

Oще за проблема с SMS -ите, прочетете тук.