Национален семинар за системни администратори организира ДАИТС

Новината звучни все едно фирма за производство на лютеници, организира семинар за андронен колайдър.

Звучи ми малко смешно и че семинара, ще се проведе в …. Народното събрание. А освен това, най-важната лекция е следната:

ИНФОРМАЦИОННА СИГУРНОСТ И КИБЕР ПРЕСТЪПЛЕНИЯ: ролята на системния администратор за предотвратяване, необходими мерки при установяване – гл. инспектор Дарина ОБРЕТЕНОВА, Главна дирекция „Криминална полиция“; Владо ХРИСТОЗОВ, консултантантска фирма ИНТЕЯ

Ролята на пионерчето за добруването на чавдарчетата. Хайде всички сис-админи да отиват, ей.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

12 мнения за “Национален семинар за системни администратори организира ДАИТС”

 1. На мен пък ми се стори малко странна симбиозата между Апис и МДААР в този случай. Какво и кой демонстрира? А мястото не бях го забелязала – впечатляващо… ИТ форум в НС И точно толкова лошо измислено… Ще пропусна

 2. съгласен… но можеше да се организира и на друго място, нали? кое налага да е в НС? не искам да съм параноик, но ако беше на друго място не биха имали предтекст да изискват личните данни на присъстващите. Как ти звучи – в зала 1 на НДК, ама си носете личните карти, че инак няма да ви пуснем вътре?! Не става…

 3. В Народното събрание се влиза само с лична карта. Това е причината да се изисква носенето й, когато ще се влиза в залата.

 4. Чакам покана от Апис, смятам да отида и да видя какво конкретно са съчинили от МВР. Ще взема и каквито има (ако има изобщо) материали подготвени за аудиторията от тяхна страна. Ако има възможност за въпроси ще се опитам и да питам, макар че така без предварителна подготовка и без да е наясно какво точно ще се говори, едва ли може човек да зададе най-добрите въпроси. Притеснителен е момента с изискването на документи за самоличност… прилича на събиране на информация с цел да си направят някаква база данни с имена на хора от гилдията – с каква цел неизвестно, но едва ли ще е за да ни разпращат картички за коледа… Едва ли е и за целите на маркетинга на Апис – те така или иначе вече имат такава база, от къде иначе ще се свържат с мен за да ми предложат покана… Ще видим…

 5. ОФТОПИК: (Сори за спама) Андронният колайдер си има собствено българско име – ускорител на частици. :)

 6. Ами как да ти кажа Бого (и по-скоро г-н Вени Марковски понеже не съм го срещал лично) – въпреки че съм ВЕБ разработчик, да речем, че лекцията ме интересуваше – дали нямаше да ми изглежда странна и смешна лекцията от самия факт че ще е в … НС и ще има награда ЕМС сторидж (имам едва бегла представа какво е това). ?
  Така ли се прави техническа конференция? Па да бяха питали – има хора, четящи тука, които имат къде-къде по-голям опит в техническите конференции.
  @маниакс – това е маркетингов трик само за псевдо-админите. Един човечец, целящ да накара истински администратор да отиде там сериозно няма да го прави в НС и няма да подарява някви такива глупости.
  „Айде на пресните, топли, домашни андронни колайдери мооолиииим…“

 7. Благодарности за Весо Колев, който като ИТ човек, казва мнението си прави и аз го уважавам

 8. Хич не е сериозна, ако е сериозна трябва да е в друг формат, Вени. Това за мене като ИТ човек, какъвто ти не си, ми звучи, като фирма за лютеници да ми говори за андронен колайдър, както и споменах.

 9. Е нека има такива мероприятия. Все пак може някой „windows администратор“ да се появи на тях. Много ще се радвам, ако някой отиде да публикува своите впечатления тук после.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.