Уморен съм

Уморен съм след 6 месеца планиране на „Свобода, а не страх“. Въпреки всички негативни мнения, аз считам кампанията за успешна, поради тези причини:

Винаги мога да намеря с нещо да не съм доволен  или да си намеря причина да не направя нещо или да мисля за отрицателните емоции и реакции, но по-важно е да видим положителното…

1. Събрахме се повече хора от колкото предния протест пред ДАИТС. Имаше доста влиятелни хора и хора с позиция, която се доближава до нашата за свободата в Интернет.

2. Успяхме да намерим начин да започнем работа с няколко добри формации – като „Зелените“, например

3. Успяхме да спрем доста от предложенията в Телеком пакета е Евро-парламента

4. Имах доста разговори с евродепутати и с наши такива и имаме план за действие по проблемите с монитринга на Интернет, по софтуерните патенти и по използване на отворени стандарти

5. Получихме добра медийна подкрепа, която показа, че въпреки всичките проблеми на протеста, той си е граждански и няма нищо общо с БНС и ФАБ и всеки, който е решил да си излее душата, като друго не може да прави, макар че в доста медии се появиха неща, които и аз не знам как са си ги измислили, а уж би трябвало да пишат за действителността (чух, че не ние, ч партия е организирала протеста, че имало само нацисти и такива неща, тъпо, но има и некадърни журналисти).

Уморен съм, но НЯМА да се откажа да продължа да работя за себе си и за всички, които ми вярват малко и са готови да работим за свободата в Интернет и другите ни задачи.

Това е!

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

33 мнения за “Уморен съм”

 1. Селин, явно има някакъв проблем с твоя доставчик, аз пробвах от две места и се отвартят без проблем.

 2. Ако има следваща проява в никакъв случай не трябва да се оставят фашистите да демонстрират с нас. Аз просто си тръгнах като ги видях. Абсурдно е да маршируваме в защита на свободата в интернет с подобни изверги. Фашистите се борят за абсолютното унищожение на всяка форма на свобода. Те са достатъчно безкрупулни, за да се мъчат да използват каквито и да било прояви, за скапаната си пропаганда.

  Следващия път трябва хората да издигнат анти-фашистки лозунги и после снимките да се пратят на ‘съратниците’ на БНС от западна европа. Спец. на немските и италианските нео-нацюги, дето наливат пари на Расате. Като му спрат кранчето ще видим дали ще се влачи пак по протести.

 3. Не ви бачкат сайтовете, само Индимедия се отваря. Тия линкове още като Ви прочетох коментара се опитах да ги отворя, нищо не стана, не става и сега.
  Каузата на Зелените е именно опазване на природата и на човешките права. На мен това ми се струва достойна цел, за Вас не знам. И цел, включваща в себе си „Свобода, а не страх“, защото случващото се е именно погазване на човешките права. Познавам Зелените лично и вярвам, че намеренията им наистина са тези, които изричат, а не заграбване на власт, какъвто обикновено е единственият копнеж на типичния роден политик. Но Зелените не са типичните родни политици, унищожаващи природата, крадящи народа си и избиващи се помежду си като типични мафиоти, каквито са си. Затова моля не слагайте всички под общ знаменател. ;)

 4. http://a-bg.net/new/
  http://sm.a-bg.net/
  Евентуално и http://bulgaria.indymedia.org/
  Един съвет към господин Шопов – не разчитайте на казионни медии и партии, било то и зелени. Журналисти и политици биха могли само да ви използват за техните си каузи, но не и наистина да помогнат на вашата.

 5. Този Тимур много хуАво ни обясни да видим сайта им, ама аз такъв не намерих. Само някакви неактивни линкове.
  Както и да е.
  Димитър, идеята е чудесна.

 6. Аз предлагам по-лесно решение – при следващата изява против следенето да се сложи една черно-бяла снимка от нацистка германия и надпис в розово. Може да твърдят че не са нацисти, но щяха ли да се яват на анти-нацистко събрание?

  Примерно следния вариант:

  Огромна купчина трупове от концентрационен лагер и свастика някъде на снимката. Отдолу написано – те не знаеха до къде ще доведе следенето след 10 години..

  Този конкретен вариант може да отврати някои заради своя паникьорски характер, но сещате на къде може да се отиде..

 7. Бого, за следващия пртест да знаеш – заявление в общината за протест се пуска за да се пратят полицаи, които да защитават протестиращите и да предотвратяват безредици.
  Т.е. мисля, че беше в правомощията на МВР да помоли представителите на БНС да се разкарат и ако се наложи да ги отстранят. Щеше да стане още по-хубаво медийно събитие.

 8. Моите предпочирания са си моя лична работа и това няма нищо общо с протеста. А идването или не идването е твоя работа свързно с твоята позиция.

 9. Бого, а ти още ли си разузнавач –
  „завършвайки с отличие двугодишната школа към Българската армия със специалност ‘Електронно разузнаване и Борба’.
  Следват 5 години в Армията, където работя на места като Горна Оряховица, Банкя и Русе.“

  Затова те попитах СЕГА с кои си? Защото на Протеста ти каза не само, че е граждански, но подчерта несвързването му с никоя партия!!!
  А чак сега ти казваш, че си свързан с партии.
  Ама не го знаех преди Протеста – просто нямаше да отида.

 10. @митингуващ: Аз съм бил и на конгрес на социалдемократите, бил съм и на среща с НДСВ, говорил съм си и с хора от ГЕРБ, а веднъж бях на едно място и с президента. Да не забравим, че бях и на концерт на Металика. Да не забравим, че сред протеста имах среща с представител на земеделците..

  Работата, която върша изисква да се потопиш в партийната помия, няма начин.

  Протестът е граждански, защото се организира от граждани, всеки вярващ или не вярващ в някаква идея, но всички обединени от свободата в Интернет.

  А да, срещнах се и със Зелените. Хм, кво ша праим сега. А си говорих и със шведски лобисти, лелееее.

 11. Бого, защо на протеста каза, че е „граждански“, а премълча, че предния ден си бил с Мария Капон – партия на Бойко Борисов? А през август пак си бил с нея.
  Не излъга ли хората?
  И с кого си впрочем.

 12. @kanas: A какво точно си направил за „Свобода, а не страх “ кампанията?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.