Бири от Чехия

Aко мога да направя следната класация след всичката изпита бира в Прага, то тя би изглеждала така:

1.
Може би най-добрата чешка бира, която обаче не се сервира много по заведенията. Цената и е около 2 Е за 0.5 л, но е наистина уникална.Има доста разлики между наливната Пилзнер и тази която се продава в кен. Ако пътувате, обаче с CSA имате възможността д аопитате бирата преди да влечете още в Чехия, но все пак препоръчително е да я пиете наливна в някоя хубава бирария в центъра на Прага ;)

2.

Истински тъмна бира. Има и светла от тази пивоварна, но нямахме шанса да я опитаме. В повечето заведения, в менюто под етикета тъмна бира стои именно ‘черни козел’. Малко ми наподобява на Болярка, но сравнението не е пълно ;)

3.

Много често ако си поискате бира, че ви сервират Гамбринус. Масова бира е и я има на повечето заведения, като цената и варира от 1Е до 1.5-2Е максимум.

4.

Наистина интересна бира с много хубав вкус. Заема четвърто място заради това, че я пихме сравнително малко, понеже я няма в много заведения.

Дори на заведението да има знам, че предлагат определен вид бира и в менюто да я има, това не значи, че наистина е така. Най-добрият начин е да попитате сервитьора за бира (пиво) и той ще ви каже какво има ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *