Отмениха наредба 40, но …

Добрата новина дойде днес от ПДИ.

Отменена е наредба 40, която от догодина трябваше да въведе в нашето законодателство директивата за събиране и съхранение на данни за електронната комуникация на всички използващи телекомуникационни услуги и Интернет.

Новината, обаче не трябва да ви радва много, защото данните ще се събират по силата на Директивата. Може да се регулира начина на събирането им  и начина на използването им, което с един добър защитен механизъм, може да бъде полезен и на службите, които имат нужда от данните и да запази правата на хората и на потребителите, което да стане с новата наредба, която ще се изготви.

3 коментари относно “Отмениха наредба 40, но …

  1. Нямат мозък, нямат мозък, ама за гадости винаги им се намира. Така че. :(
    Ех, тамън се зарадвах на новината, влязох тук и като видях коментара на Бого.. :P

  2. Българските полицейски бюрократи нямат необходимия мозъчен потенциал, за да прилагат директно евро-директива. Те не могат да прилоат директно дори собствените ни закони, а винаги чакат съответната наредба. Понякога липсата на наредба е фактическо административно ветиране на закона. Така че споко…

  3. Според мен трябва да сме доста радостни от отмяната, нищо че скоро ще очакваме новия шедьовър на българските “умуве” , защото все пак тя трябва е някакъв индикатор за интернет потребителите, че всъщност има нещо нередно в цялата тая история със следенето и прочие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *