Рожден ден и чудесна идея

На 22.12 си имам рожден ден. Винаги , когато ме питат какво искам за подарък започвам, разбира се с нещо за мене, но този път искам да ви представя една идея, която може да реализирате и по този начин да ми подарите подарък и този подарък в същото време да си остане и ваш. Хитро, а :)

1. Има един уеб-сайт който подпомага с малки суми различни по рода си бизнеси в развиващите се страни.
2. Можете да изберете на какъв бизнес да заемете сумата от 25 долара. Можете да помогнете на компютърен клуб в Уганда или на магазин в Перу – всичко зависи от вас.
3. В рамките на една година тези пари ви се връщат чрез месечни вноски. Тоест не губите нищо. Можете да си изтеглите парите обратно или да ги вложите в друг обект и така да помогнете друг бизнес да се развива. Сумата не е голяма, но когато се съберат много хора и дарят по 25$ колелото се завърта.

Ако съм ви убедил, можете да влезете в групата тук и да направите своето дарение, както и да прочетете повече за самата услуга и начина й на работа.


Kiva - loans that change lives

Споделете с приятели за идеята !!!

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

15 мнения за “Рожден ден и чудесна идея”

 1. Pingback: Анонимен
 2. Честит рожден ден, Бого!

  Желая ти от сърце здраве, милиони хубави мигове и повече хигиена на комуникацията в предпочитаното от теб виртуално пространство.

  Надявах се да се запознаем физически на 5-ти декември т.г., защото все още вярвам, че е важно да се гледаме в очите, когато имаме принципни спорове. Но не би….

  Бих искала да изразя своето разбиране към твоите позиции и тези на твоите съмишленици. Въпреки крайните ви оценки, да не кажа нещо друго…
  Няма да спра да се надявам на повече отговорност към проблемите на тези, които създават творческо съдържание и имат исконни права върху своя продукт. Убедена съм, че ако има повече култура в общуването, макар и с удобната анонимност в интернет, ще се чувстваме по-чисти и по-справедливи към другия.

  Опитайте, може и да ви хареса.

  На Коледа стават чудеса!

  С приятелски чувства,

  Ина

 3. Започнах и аз да дарявам. Бях чувал за тези инициативи, но не знаех, че толкова лесно се работи с тях. Мисля да вкарам 50-100 долара и като ми изплатят, да ги дарявам пак. Ако не успеят – здраве да е – нахранил съм някой в Африка.

 4. Да, и мен много ме радва.

  Друго в което участвам е http://www.thehungersite.com/ – кликаш веднъж дневно, озовавав се на страничка с банерчета и тия, чиито са банерчетата даряват по малко парички за гладуващите (не теб пък съвсем нищо не ти струва). Разбира се можете да помогнете допълнително като поставите тяхно банерче по блоговете и сайтовете си.

  Отделно има много и хубави етно неща ръчна изработка от бедни страни (освен че този който ги е направил взема парички, една част отива за дарение на бедстващи). Само дето доставката точно с България май не става.

 5. И на мен идеята много ми хареса, с удоволствие заех малко парици. :)
  Благодаря за връзката.

 6. Интересно, за има няма час как се разгърнаха нещата. Хвана ме крастата, като ги върнат няма да ги тегля ами ще ги пратя на някой друг.

 7. Супер а и след като ти изплатят финансирането пак можеш да си купиш мишка и да си доволен :)

 8. Бого, честит рожден ден с предварение.
  Бях си заделил едни кинти за рейзорска мишка ама реших че такава не ми трябва пък и без това отдавна се каня да се регистрирам там и да направя едно даренийце. Не се познаваме ама нищо, за едно добро дело не не нужно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.