Рожден ден и чудесна идея

На 22.12 си имам рожден ден. Винаги , когато ме питат какво искам за подарък започвам, разбира се с нещо за мене, но този път искам да ви представя една идея, която може да реализирате и по този начин да ми подарите подарък и този подарък в същото време да си остане и ваш. Хитро, а :)

1. Има един уеб-сайт който подпомага с малки суми различни по рода си бизнеси в развиващите се страни.
2. Можете да изберете на какъв бизнес да заемете сумата от 25 долара. Можете да помогнете на компютърен клуб в Уганда или на магазин в Перу – всичко зависи от вас.
3. В рамките на една година тези пари ви се връщат чрез месечни вноски. Тоест не губите нищо. Можете да си изтеглите парите обратно или да ги вложите в друг обект и така да помогнете друг бизнес да се развива. Сумата не е голяма, но когато се съберат много хора и дарят по 25$ колелото се завърта.

Ако съм ви убедил, можете да влезете в групата тук и да направите своето дарение, както и да прочетете повече за самата услуга и начина й на работа.


Kiva - loans that change lives

Споделете с приятели за идеята !!!

15 Коментара
 1. // Отговор

  Честит рожден ден, Бого!

  Желая ти от сърце здраве, милиони хубави мигове и повече хигиена на комуникацията в предпочитаното от теб виртуално пространство.

  Надявах се да се запознаем физически на 5-ти декември т.г., защото все още вярвам, че е важно да се гледаме в очите, когато имаме принципни спорове. Но не би….

  Бих искала да изразя своето разбиране към твоите позиции и тези на твоите съмишленици. Въпреки крайните ви оценки, да не кажа нещо друго…
  Няма да спра да се надявам на повече отговорност към проблемите на тези, които създават творческо съдържание и имат исконни права върху своя продукт. Убедена съм, че ако има повече култура в общуването, макар и с удобната анонимност в интернет, ще се чувстваме по-чисти и по-справедливи към другия.

  Опитайте, може и да ви хареса.

  На Коледа стават чудеса!

  С приятелски чувства,

  Ина 2. // Отговор

  Бого, честит рожден ден!
  Пожелавам ти да си жив и здрав, много щастие и успехи! :))


 3. // Отговор

  Започнах и аз да дарявам. Бях чувал за тези инициативи, но не знаех, че толкова лесно се работи с тях. Мисля да вкарам 50-100 долара и като ми изплатят, да ги дарявам пак. Ако не успеят – здраве да е – нахранил съм някой в Африка.


 4. // Отговор

  Да, и мен много ме радва.

  Друго в което участвам е http://www.thehungersite.com/ – кликаш веднъж дневно, озовавав се на страничка с банерчета и тия, чиито са банерчетата даряват по малко парички за гладуващите (не теб пък съвсем нищо не ти струва). Разбира се можете да помогнете допълнително като поставите тяхно банерче по блоговете и сайтовете си.

  Отделно има много и хубави етно неща ръчна изработка от бедни страни (освен че този който ги е направил взема парички, една част отива за дарение на бедстващи). Само дето доставката точно с България май не става.


 5. // Отговор

  И на мен идеята много ми хареса, с удоволствие заех малко парици. :)
  Благодаря за връзката.


 6. // Отговор

  > Спомняш ли си преди 11-12 години
  > — и при нас имаше такъв момент ;)

  Това беше за „Всъщност за тях това са много пари“


 7. // Отговор

  Интересно, за има няма час как се разгърнаха нещата. Хвана ме крастата, като ги върнат няма да ги тегля ами ще ги пратя на някой друг.


 8. // Отговор

  Всъщност за тях това са много пари


 9. // Отговор

  Супер а и след като ти изплатят финансирането пак можеш да си купиш мишка и да си доволен :)


 10. // Отговор

  Бого, честит рожден ден с предварение.
  Бях си заделил едни кинти за рейзорска мишка ама реших че такава не ми трябва пък и без това отдавна се каня да се регистрирам там и да направя едно даренийце. Не се познаваме ама нищо, за едно добро дело не не нужно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *