Малко и за протеста на 15.01 – мнения, информация, снимки

Информацията, ще се попълва с течение на деня. Ако имате снимки, материали или има какво да кажете – ПИШЕТЕ ГО като коментар


Видео


Видео от сайта на ДСБ

Организаторите на протеста пред парламента се договориха с полицията на подстъпите, които водят до площад „Народно събрание” и където ще преминават протестиращите, да се работи съвместно. При съмнение от страна на полицията за некоректен протестиращ, той ще бъде обискиран, за да не се допусне внасянето на опасни предмети на площада. Ще се прави проверка и на личните карти.

Фокус

Следващата мярка е за да отидеш на протест, предварително да си пуснеш заявление в полицията и ако одобрят молбата ти, да ти дадат разрешително :)

На подстъпите към площада пред сградата на парламента са поставени полицейски постове, така че да се попречи на влизането на хора, познати на органите реда с предишни провинения.

Пунктове за проверка са изградени в широк периметър – на бул. „Цар Освободител“ при Софийския университет и при Военния клуб, както и на улица „Цар Иван Шишман“.

Нетинфо

От полицията им обяснили, че ще бъдат взети мерки. Обискирането продължава. Полицаите преглеждат личните карти, взимат личните данни на присъстващите. Някои граждани казаха, че са били снимани.

Фокус

Депутати от опозицията и независими , без тези на ПП „Атака“ се вляха в протеста за да подкрепят изканията му и за да гарантират сигурността на участниците.

Над 20 човека са арестуваните до 12:45 днес, повечето са били без документи за самоличност

Според различни източници между 800 и 2200 човека има към 12:50 на площада пред народното събрания

Румен Петков: вчера (14.01) държавата победи лумпена. Това каза в Плевен депутатът от Коалиция за България Румен Петков по повод вчерашните национални протести, предаде кореспондентът на радио “Фокус”-Велико Търново. „Показахме една група лумпени и една група потърпевши. В групата на потърпевшите бяха студентите, полицаите и журналистите. А групата на лумпените трябва да бъде идентифицирана.