Обади им се…

Ето един примерен разговор, който можете да проведете с депутата на който симпатизирате или избран от вашия избирателен район по повод промяната в ЗЕС. Можете и да му изпратите мейл или да му напишете писмо, но разговора си остава най-доброто средство.

Ако все още не знаете, кои депутат е избран от вашия район – вижте тук

Уважаема госпожо … / уважаеми господин …,
Моето име е …. , аз съм ваш избирател(вие сте избрани от моя избирателен район) и бих искал да ви помоля да ми отделите 2-3 минути, за да поговорим за Закона за електронни съобщения.

Да, знам, че в последно време се събраха много емоции около него, но все пак ви моля за малко време.

Както знаете скоро отново ще се гласува на първо четене този закон. Сигурен съм, че знаете, че това е в нарушение на правилата на Народното събрание и на добрата воля на законодателя. Предната седмица на председателския съвет беше решено това предложение да бъде снесено във 3 комисии преди да влезе отново в пленарна зала, а сама/сам разбирате, че това не се случи. Съвета реши и че самия процес на вкарване на тази промяна е в разрез с правилата, което до сега не се е променило.

Предната седмица дори на заседание на вътрешната комисия, тези промени бяха отхвърлени.

Ще ви помоля да вземете в предвид и решението на Омбудсмана, което, ако желаете мога да ви изпратя, в което той споделя, че промените в ЗЕС противоречат на човешките права , както и решението на отдел „европейска интеграция“ към парламента в което се споменава, че сегашното състояние на закона е най-добрия вариант на трнаспонирането на директивата, по която член 251 от закона е създаден.

Разбирам, че има известни затруднения в работата на МВР, породени от приемането на текстовете в член 251, но проблемът не е в закона за електронните съобщения и не е демократичния начин за промяна на закон, това което се случва в момента в Народното събрание.

Ще ви бъда благодарен, ако защитите гражданите на България, като с вашия авторитет вземете отношения по този проблем от трибуната на Народното събрание или като говорите с колеги. Нека всички да се борим за спазване на правилата и за демократичните ценности, макар всеки да има различно мнение по други въпроси.

Малко съвети:

1. Ако не може сега да отговори – питайте го кога може да се чуете отново и звъннете тогава
2. Ако каже, че не се интересува от тази тема, му напомнете, че идват избори и все още не сте решил за кого да гласувате, а той е в момента вашия представител
3.Ако се поинтересува от подробности, които вие не знаете, можете да го насочите към мен на 0897 615128 или да ми дадете неговия телефон и въпросите, които са възникнали.
2. Следете дали ще спази , онова за което сте говорили с него.

4 мнения за “Обади им се…

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.