Oтхвърлиха на първо четене подслушването на Интернет

12:30 Нямало „технически“ проблем. Всичко е финално (засега) . Закона не минава.

–––

11:50 Промяна: Имало „техническа“ неизправност и вота ще се прегласува. Що за лудост.

––
09:12
Току що ми звъннаха от парламента да ми кажат, че с един глас разлика промените в ЗЕС за безконтролното подслушване са били ОТХВЪРЛЕНИ.

Това означава, че поредния опит на МВР да прокара безконтролен достъп завърши отново с победа на гражданските права и на демокрацията. Усилията, които направихме в „Електронна граница“ с акцията „Обади им се“ и с други подобни течащи в последната една година, както и действията на много други НПО се увенчаха с успех.

На правата защото гражданите са защитени със законови гаранции (които може и да работят) от безконтролен достъп до техните данни от Интернет комуникацията и телекомуникационната такава

На демокрацията, защото тези промени се прокараха в нарушения на няколко закона, правилника на Народното събрание и на Конституцията.

Борбата продължава, битката може и да е спечелена, но войната – НЕ. Добрата новина на деня, е че повече в това народно събрание няма да има за разглеждане подобна материя, но и това оше не е много сигурно.

Дневник публикува още информация

9 мнения за “Oтхвърлиха на първо четене подслушването на Интернет

 • Reply Гласуване за гражданските права или за безконтролен достъп?. Богомил Шопов - Политика, насочена към хората и природата. 22.04.2009 at 12:46

  […] Помните ли последното гласуване за ЗЕС? Първо гласуваха текста, после беше поискано прегласуване, след това имаше оспорване и т.н. Можете да прочетете повече тук. […]

 • Reply Гласуване за ЗЕС - протокол в Блог на Богомил "Бого" Шопов 22.04.2009 at 12:21

  […] Помните ли последното гласуване за ЗЕС? Първо гласуваха текста, после беше поискано прегласуване, след това имаше оспорване и т.н. Можете да прочетете повече тук. […]

 • Reply Безконтролното следене -> отхвърлено « Кътчето на Селин 09.04.2009 at 18:02

  […] Подробности в „Дневник“, а също ив блоговете на Богомил Шопов, Вени Марковски, Делян Делчев, Дзвер, Еленко Еленков, […]

 • Reply Селин 09.04.2009 at 16:00

  Честито на всички и най-вече на Бого и другите, убеждавали депутатите да гласуват против закона.
  :-)

 • Reply Майа 09.04.2009 at 14:05

  Вярно един глас не е много, но специално аз няма да се откажа да пиша писма по институции, да говоря и дори ще изляза на улицата за да защитя правото си да НЕ съм престъпник.

 • Reply RoujkaBG 09.04.2009 at 11:04

  Хем хубаво, хем страшно!

  Един глас, който много лесно може да бъде купен за 30 сребърника и на следващото гласуване…познай…ще се поправят и е твърде вероятно с един глас в по- вече да приемат закона в крайна сметка.

  Може би сега, за да ни успят ни пускат малко предизборен гювеч…дано не съм лош пророк.

 • Reply Antivirus 09.04.2009 at 10:23

  Супер, това е толкова добра новина, но лошото е, че е едва първото четене. Много ще е хубаво да продължават да го отхвърлят и така докато не им писне. ;)

 • Reply Lissa_waw 09.04.2009 at 9:58

  Свежо: Хем хубаво, хем страшно!
  Един глас в по- вече в предизборна обстановка, който за 30 сребърника може на следващото гласуване да се окаже
  „малкото камъче, което ще обърне каруцата“.

 • Reply Валка 09.04.2009 at 9:56

  Много хубава новина, но каква е гаранцията, че няма да се получават данни за хора само срещу заплаха отправена към доставчик на интернет, знаем, че се случвало. Май това ще е тактиката от тук нататък и все пак се радвам, че има хора като теб да се застъпват за правата ни. Благодаря!

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.