Утре ще има дискусия за камерите в СУ

Точно след протеста „Свобода, а не страх“ в София, част от протестиращите имахме среща и след това телевизионно участие с ректора на СУ по повод на монтирането на високоскоростни камери в ректората.

Там, разбира се си говорихме празни приказки и проливахме сълзи, за това колко било готино да се наблюдава всичко и как е спасено едно перде, за близо 5 години камери.

Полезното нещо от този разговор беше, че ректорът, пое ангажимента да направи дискусия, за това какво мислчт преподавателите и студентите за този проблем.

Дискусията е утре, от 19.00 часа в аудитория 21-А на историческия факултет на СУ. Ако искате мнението ви да бъде чуто – заповядайте.

Радвам се, че и този път гласът на „Електронна граница“ не остана глас в пустиня и макар и да се съмнявам в резултата, все пак стъпката към реална дискусия на проблема е направена.

Разбира се, наблюдението ще остане и ръководството на СУ ще си измие ръцете с тази дискусия, но дано се събуди нещо дремещо в студентите, което да ги накара да се замислят какво става.

P.S
Не бил ректорът виновен за дискусията:

Тъжно е, че ректорът не си мръдна пръста въпреки казаното и студентите „Призив“ сами организираха дискусията. Въпросният изобщо не смята, че такава е необходима – нали е разпоредил и инсталирал камери, оттук нататък какво го грее за мнението на студентите му.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

3 мнения за “Утре ще има дискусия за камерите в СУ”

  1. Тъжно е, че ректорът не си мръдна пръста въпреки казаното и студентите „Призив“ сами организираха дискусията. Въпросният изобщо не смята, че такава е необходима – нали е разпоредил и инсталирал камери, оттук нататък какво го грее за мнението на студентите му.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.