Bipper.bg – Мама, тате и баба шпиони с участието на Vivacom и Сирма Груп

Преди време бях изпял в twitter, за новата услуга на Vivacom и Сирма, наречена bipper. Tя в общи линии ви предлага да използвате мобилния телефон на детето си, за да го следите къде се намира.

Ей, тук тълпа майки (и баби) вече виждат решение на проблемите си само за х лева на месец. Заглавието нарочно съм го оставил така, защото наистина тези две „иновативни“ компании предлагат една „революционна“ услуга, която работи в името на „сигурността“ на децата.

Сега сигурно ще скочите, че услугата е полезна. Може би?

Я да видим сега?

1. Питахте ли детето си дали иска да бъде следено като плъх с каишка на врата? Или това се прави в името на „сигурността“ му и то няма никакво отношение към това?
2. Дали мобилния телефон, на който работи проследяващата услуга няма да е под чина, а детето ви да пие бира в парка. (Скоро се очаква от тези или други технологични гиганти да слагат чиповете за проследяване директно в тялото, уха !)
3. Дали пък престъпниците ще вземат да вземат и мобилните телефон, когато извършват престъпление спрямо детето ви?
4. Кой обработва данните и къде се съхраняват? Имате ли доверие в „тази честота“, както се казва?

Сивите клетки къде са?
Помислете и преценете. Аз не бих ПРИЧИНИЛ на детето си това?

Помислихте ли? А сега си помислете за тогата, когато и вие сте били дете – дали искате да се отнасят така с вас в името на „сигурността ти“.

Сигурен съм, че ще има родители, които ще скочат от радост, че могат да имат такава услуга и да си играят на шпиони с децата си, защото не искат да възпитат децата си, да познават опасностите и как да действат и ще се „чувстват спокойни“, че всичко е в техни ръце.

Да, ама не, защото това е фалшива сигурност, която цели да се продаде на родителите за доста пари.

Помислете, преценете и ГОВОРЕТЕ с ДЕТЕТО СИ, преди да го превърнете в лабораторна мишка. Със сигурност, вие като родител сте отговорен за него, но това не значи, че може да му причинявате всякакви гадости с тази нагласа.

Какво мислите вие?
В радост ще чуя мнението ви по въпроса във формата по-долу. А ако искате да ме следите, кликнете тук.