МС можело да ме съди, ама на куково лято.

Според Явор Колев,МС можело да ме съди за “авторски права”. Може ама друг път. Този портал се плаща с парите на всички и би трябвало да е с публичен лиценз, дори с такъв за обществено ползване. Ето още едно интересно нещо с което да се заема.

Преди време Вени и Пейо бяха подели такава кампания.

В крайна сметка не може да се защитава с авторско право нещо, което принадлежи на всички – всички сайтове на държавни институции, НС, МС и т.н.

От друга страна, за да има престъпление, трябва да има нещо повече от сменена новина, нали?

Хайде със здраве!

5 коментари относно “МС можело да ме съди, ама на куково лято.

 1. А от Блитц по-гнусно нещо няма. Там киснат само откачалки и почитателите на теории на конспирацията, на които навсякъде им се привиждат комунисти, извънземни и фармамафия, която не им дава лекарство за рак. Имаха статия с подзаглавие “8 млн. човека умират от рак всеки ден” и 200 човека отдолу се възмущават. Мат’рияла наистина е кофти :)

 2. Хмм, интересно.

  Изключени като обект на авторското право по ЗАПСП са сaмо “нормативни и индивидуални актове на държавни органи за управление, както и официалните им преводи”.

  De lege ferenda обаче това би трябвало да се отнася и към правителствени сайтове, защото целта им същата като на нормативните актове, а именно – публичност.

 3. Тоя е изкукал – говори наизуст. Ако почнат да правят някакъв фарс, съм готов да те представлявам pro bono, ей така да им натрием самодоволната физиономия на тия перковци.Обади се ако има нещо по-сериозно…

 4. Виж, това твойто е ама *истинско* престъпление!
  Онзи, който е убил момиче в Борисовата, за сметка на това, е съвестен гражданин.

  Ех, милицийо, милицийо родна :(

  Мисля, че наистина е крайно време да махнем (c) от публичните, държавни сайтове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *