ГЕРБ == БКП в млади години

Ако се замислите и познавате малко от историята на създаването на БКП и процесите в нея, ще забележите съществени прилики в ГЕРБ и БКП, както и поведението.

Разликата, че че на столетницата са и трябвали към 30 години за да изродяса и да вземе да прави глупости, а на ГЕРБ само няколко месеца, защото разбира се, има вече готово „ноу-хау“.

„Да Градим България“

Лозунгът на ГЕРБ за изборите ми прилича ей на това. Няма да се учудя, ако има една нова инициатива за възраждане на това движение от младежите на ГЕРБ, който стояха дни и нощи за да бъдат „първенци“ в надпреварата за изборна регистрация. Освен това вече се въвежда военното във училищата, скоро ще се въведат и бригадите.

Култ, оле
Скоро ще се пее по улиците „Гордо знаме ни е Бойко, пръв учител ЦветанОв“. Само аз ли виждам култ към личността на ББ или се бъркам. В ГЕРБ няма собствено мнение, всичко се спуска отгоре. Основния аргумент, както при БКП в началото е, че няма алтернатива на управлението и те са най-добрите, а другите са маскари и ако те слязат от власт, България жива да я оплачеш.

Най-показателен е факта, че всички в ГЕРБ си вярват, че правят нещо стойностно и наистина „градят“ нещо, както комунистите на времето и говорят с плам за това. Хайде да построим нов „Хаинбоаз“ другари, гербари.

Да подготвим народа
Главен комисар Флоров (язък му за фамилията) иска връщане на комунизма, защото не може да се справи с престъпността. Дали не ни подготвят за възстановяване на трудовата повинност и лагерите?

Свобода на пресата
Преди се пишеше за големите другари, сега за ББ, друго по медиите няма – катастрофи и музикални вечеринки (реалитита) – както едно време, но с други герои, онези просто измряха. Свобода на пресата няма. Никой не се осмелява да напише, че хората няма какво да ядат и работят и псуват премиера всеки път като заговори за магистрали или по живковски открива нещо. Скоро ще живеем около магистралите, щото няма да има къде…

Скоро ще заживеем добре, но пак в онзи строй, където за виц срещу Бойко ще отидете на екскурзия до Белене, ама не до площадката на АЕЦ.

8 мнения за “ГЕРБ == БКП в млади години

 • Reply Какво да очакваме от авторитарно управление като ГЕРБ? в БЛОГ на Богомил "Бого" Шопов 26.09.2011 at 12:28

  […] = {"data_track_clickback":true};Преди известно време писах, че ГЕРБ ми прилича на БКП на млади години, ето и поредното […]

 • Reply fethry 31.08.2011 at 16:25

  Това, което си написал ми се струва плашещо, но и напълно вярно, за съжаление. Честно казано и преди си мислех, че да се остава в тази кочина (България) е вредно, но сега смятам, че всеки, който може трябва да си ходи, преди да са решили да ни пазят и от вредното чужбинско влияние… :(

 • Reply Драган 31.08.2011 at 11:45

  Ти наистина си рядък идиот. На колко години си бе, пикльо? Нямаш нито грам представа от историята на БКП. Кретенски се опитваш да унизиш партия ГЕРБ като я сравняваш с партията на баща си. Ти си един долен комунистически лъжец, подлец и манипулатор.

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 31.08.2011 at 11:53

   Мухаха, забавлявам се с такива коментари. Искам ощеееее :) Още един гербар :)

 • Reply Бай Хуей 31.08.2011 at 9:14

  …младежите на ГЕРБ, който…
  Най-показателен е факта…
  Скоро ще живеем около магистралите, щото няма да има къде…

  Респект, пич! Важното е, че имаш какво да кажеш и знаеш как да го направиш…

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 31.08.2011 at 9:53

   Грешките за за тези дето ги търсят, ако не ги допускам, как ще ми правиш коментари :)

 • Reply dadam 30.08.2011 at 19:33

  Не съм съгласен, че на столетницата са и трябвали 30 г. за да изродяса. Иво Инджев пише друго в книгите си, а и го доказват цитираните от него източници пак в тях. Въпреки, че работите са ставали секретно и в самото начало по устни заповеди. За ГЕРБ съм съгласен.

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 31.08.2011 at 9:52

   От създаването, от създаването на Бузлуджа говоря.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.