Нелегални залагания?

Пак чета какво са направили нашите меверейци и се чудя как още не са се гръмнали /са ги осъдили/:

Чрез нелегалните букмейкърски пунктове са осъществявани залагания към сайтове, базирани извън територията на България, посредством които е изтичал национален капитал в размер на около 70 хиляди евро седмично. По този начин държавният бюджет е ощетяван от невнесени дължими налози.

1. Не е нелегално да се залага в Интернет;
2. Нито е нелегално да показваш на някого как да залага в Интернет;
3. Не е нелегално да печелиш от залози;
4. “Изтичал национален капитал” – какво е национален капитал? Като пазарувам онлайн в чужбина, пак ли изтича национален капитал? А сега де!
5. Престъпление може да е само, ако укриваш печалба от такава дейност и не я декларираш в данъчната си декларация, но не и всичко останало посочено в тази прес-информация.

3 коментари относно “Нелегални залагания?

 1. Общо взето съм съгласен с Огнян, ако наистина има такива пунктове, то това е престъпно и наказуемо. Не може да извършваш подобна дейност на територията на България, без никакви лицензи, разрешение и знание на съответната онлайн зала. А аз се питам защо след като могат да пресметнат колко национален капитал изтича навън седмично, защо не могат да ги проследят и да ги издирят тези кафенета, пунктове или както искате ги наречете. Да си ги затворят и да арестуват хората, които са ги създали. Не е много сложно, стига да има желание.

 2. “Като пазарувам онлайн в чужбина, пак ли изтича национален капитал? А сега де!”
  Е, естествено, че изтича. Допринасяш за отрицателното външнотърговско салдо :-)

  “Не е нелегално да се залага в Интернет;”
  Не искам да се правя на ПР на МВР, но доколкото разбрах става дума не за това аз или ти да залагаме по интернет от вкъщи, а буквално за пунктовете (обикновено долнопробни квартални кафета) в които предлагат на хората да им направят залога без да трябва да имат account в дадения сайт, т.е. идва Ганьо, дава 50 лева в брой и казва: “Заложи на Манчестър юнайтед – Блекбърн” за победа на Манчестър.
  Спрямо действащия Закон за хазарта тези пунктове са 100% нелегални. Да не говорим какви приятли хора се навъртат там…

  “Престъпление може да е само, ако укриваш печалба от такава дейност и не я декларираш в данъчната си декларация”
  Да, тези пунктове точно това правят – укриват печалба. Отделно – вероятно нарушават още най-малко и Валутния закон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *