MEP – Member of the European Parliament (Евродепутат)

Може би това решение, ще е изненадващо за доста хора, но тези, които истински ме познават, може би няма да се учудят много. Реших да се кандидатирам за Евродепутат, но аз предпочитам да го приемам повече за член на Европейския Парламент.

2 години
Да, знам, че има още няколко години до тогава, но точно затова стартирам моята малка кампания сега. Искам тези години да покажа, че мога да работя и всеки да види резултата от труда ми и тогава, ако желаете да ме подкрепите. Моето верую, е че всеки трябва да види кандидата си как работи, какво може и това, че може да се справи със всички задачи, преди да го прати да го представлява някъде.

Аз личнo не съм убеден, че хората, които сега са в Европейския Парламент, са доказали, че могат да работят. Те не могат да се справят у нас, а камо ли на мястото където се коват законите на Нова Европа. Колкото и да си вярваме, че законите се гласуват у нас, това е далеч от истината. Повечето големи решения се вземат там, където аз искам да отида.

Имате пробна версия за няколко години, използвайте я, модифицирайте я, споделяйте я.

Какво искам
Искам в Евро-Парламента да има професионалисти, които да коват законите за цифровите свободи, за отворените стандарти, за благото на цифрова Европа, за свободния софтуер, за софтуера с отворен код, за технологиите, за свободата на речта и на свободното изказване на мнение.

– Аз искам да живея свободно;
– Аз искам да мога да използвам всякакви технологии, включително P2P;
– Aз не искам да бъда подслушван и целия мой цифров живот да бъде достояние на службите за сигурност;
– Аз не искам моите данни да стоят в NSA;
– Aз не искам моята държава да е бедна;
– Аз не искам да използвам затворени стандарти и собственически софтуер;
– Аз искам да чуя какво ние всички искаме и да работя това да се случи;

Нека да живеем свободно

Политика
Мястото на политиката е в местните парламенти. В Европейският мястото е за професионалисти и на хора, които имат силно мнение и могат да го отстояват, първо с позиция, второ със знания и най-вече с помощта подходящите хора.

Logo

Заповядайте от понеделник (5.11) в моята приемна на адрес: http://bogoMEP.eu и научете повече за това какво мисля да правя през следващите години и как можете да помогнете. Вие трябва да направите нещо за да променим заедно нещата. Моята кампания ще бъде под свободен лиценз. Нека да видим как Creative Commons и свободното споделяне могат да променят света.

Знам, че задачата е тежка, но аз я поемам. Не това не е шега, а много задачи които чакат да бъдат дефинирани и изпълнени. Разбира се, че идеите не включват само цифровата свобода отворените стандарти и торентите, страната ни има доста проблеми и трябва да се мисли и за тях.

Интересни мнения:
http://www.class.bg/view.php?id=3801
Защо искам да стана Евродепутат

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

37 мнения за “MEP – Member of the European Parliament (Евродепутат)”

 1. Здравей Богомиле,

  Пожелавам ти успех с кандидатурата за евродепутат. Преди няколко месеца и аз направих един подобен експеримент като целта ми беше наистина поне да се явя на изборите. Много хора приеха това несериозно, но намеренията ми бяха истински. Разбира се, не е ненормално, че се провалих. Най-сериозният проблем наистина са 10 хиляди подписа и 10 хиляди лева вноска. Ако зад теб не стои партия или сериозна групировка, тези 2 изисквания са много трудни за изпълнение. Изглеждат дребни и второстепенни, но не са. Те точно за това са поставени – за да не може да се кандидатира наистина независим кандидат. За да се кандидатираш, трябва да създадеш някаква организация и да поемеш определени ангажименти. Т.е. де факто да се партизираш.
  Не очаквай точно тези неща да отпаднат от закона.
  Наистина ще се радвам, ако направиш пробив, независимо от факта, че си поддръжник на каузата на отворения код, която на мен лично ми изглежда утопична. Мисля, че в другите области, в които ще се бориш за нещо, ще си полезен.
  Аз също имам политически проекти, за които се надявам един ден да чуеш…

  Поздрави,

  Добри Божилов

 2. С много пректи си се заемал и са били успешни. Можеш да успееш и с този :).
  Още един глас и от мен.

 3. Бого, ти май само тука ще събереш 10 000 „подписа“ ;-)

  Откровено се радвам и те подкрепям, че си се решил на тази стъпка – дейни хора винаги са нужни, още повече с ясната визия за проблемите на цифровото общество.

  Продължавай в същия дух!

 4. Браво! Има нужда от хора като теб. Пътят е дълъг до там, но мисля че имаш всички шансове да успееш. Брой ме и мен за гласоподавател :o)

 5. Поздравления за куража. Лично аз съм анализирала идеята за европарламент, предвид факта, че там едва ли са такива душегубци и дребни душици, както са в българския паламент и общинските съвети. Знаеш, че не съм експерт в твоята област и не мога да оценявам идеите ти :). Кампанията трябва да е последователна и насочена към съответната целева група, на която разчиташ. Мога да помогна с организацията, защото освен еколог май съм и „експерт“ по предизборни кампании. Най-голямата грешка на всичките ми спечелили кандидати обаче е една-забравят бързо посланието от предизборния период и си мислят, че са избрани с вечен мандат!

 6. За да не бъда разбран погрешно – както казах по-горе, Бого, поздрави за ентусиазма да тръгнеш към такова предизвикателство. Според мен на толкова висока властова абстракция възможностите за промяна от един човек са нищожни, но това е само моето мнение. А и е нещо различно от предизвикателството и тръгването към трудности – неща, които си заслужават адмирациите. И моите ;)

  Много хора ще те подкрепят пряко, аз не мога заради принципното ми мнение против отдалечената, абстрактна власт. Не приемам и казването „то докато не опитаме, няма да знаем“ – безброй хора са опитвали и опитват и днес да коригират властта и успяват единствено да са временен коректив за някакъв конкретен проблем. Иначе общо погледнато колкото по-далеч от хората властта „решава проблемите“, толкова по-зле за тях.

  Но ще се радвам да помагам доколкото мога непряко. Защото вярвам, че ти имаш добрите намерения, които с добра критика могат да се развият в добри действия. ;)

 7. Бого, с това, което си направил до момента си спечелил моето доверие. Имаш моята подкрепа. Пожелавам ти успех и с нетърпение чакам отварянето на приемната :-)

 8. Напълно те подкрепям, Бого!
  Убеден съм, че ти ще дадеш всичко добро от себе си за каузата и искрено се надявам да влезеш в евро-парламента.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.