Защо искам да стана Евродепутат

След като вчера обявих, че искам да се кандидатирам за член на Европарламента, получих много похвали и малко критики. Аз реално осъзнавам колко много работа има по тази кандидатура и още повече колко много разходи има по една такава кампания.

Защо тръгнах ли?
Знам, че много хора не мислят, че имам дори минималния шанс да преборя политическата машина и да се явя като независим. Няма да крия, че имам десни убеждения, но няма и да крия, че много от истинските професионалисти, които познавам симпатизират на доста други политически партии. Човек и да иска не може да остане независим, ако иска да работи по нещата в които вярва, най-малко си зависим от собствените си убеждения, а всеки си има такива.

Аз искам да работя с професионалисти, за да спрем технологичните подигравки и ограничения на свободата, които скоро ще ни връхлетят. Аз искам да спра некомпетентността на високите етажи, а единствения начин за това е в Брюксел, защото там се вземат решенията, които трябва да се прилагат тук, на място.

Какво искам да постигна ли?

– Аз искам да живея и говоря свободно;
Не искам да бъда ограничаван да споделям мнението си. Аз съм блогър и това ме прави част от обществото, което е непримиримо към поръчковите материали и към ограничаването на словото. Ние трябва да сме коректива да има свободни мнения в мрежата и в медиите.

– Аз искам да не ме ограничават технологично;

Аз не искам някой да ми забрани какви технологии да използвам с цел да предодврати евентуални престъпления. Нека да забраним тогава пътищата за да не стават катастрофи. P2P технологията е полезна и не е престъпление.

– Aз не искам да бъда подслушван и целия мой цифров живот да бъде достояние на службите за сигурност;
Скоро ще се приеме директивата според която, мобилните оператори ще записват всички разговори на всички в Българиа и ще ги съхраняват в продължение на години. Освен разговора, ще бъде записвано и местоположението на говорещите и може да се проследи тяхното движение.
Аз не искам това да се случи, а мястото това да се промени е в Брюксел.

– Aз не искам моята държава да е бедна;
Аз не искам да даваме милиони за софтуер под наем, когато всички гладуват. Има алтернатива, която е по-добра.

– Аз искам да използвам достъпни за всички софтуер, хардуер и стандарти;
Искам всички институции, които финансираме с данъците си и би трябвало да работат за нас да са прозрачни, да работят добре и да обслужват гражданите и бизнеса и политиците със световно признати технологии. Искам ние да сме собственици на собствените си данни, а не както е досега те да стоят затворени.

– Аз искам чиста и свободна природа;
Свободата е и Природа. Искам да запазя природата. Макар да ходя по протести и да викам против тези, които я унищожават, трябва да се вземат реални действия, а тези действия започват в Брюксел.

– Аз искам да чуя какво ние всички желаем и да работя това да се случи;
А вие какво искате да се промени?

Заповядайте от понеделник на http://bogoMEP.eu и кажете какво искате да се промени.