Pingnime.com – интересна услуга

Когато пишете в блога си или в сайта си, искате другите да знаят за това. Тази услуга уведомява няколко сървъра, които от своя страна или уведомяват други подобни или минават и събират информацията от вашия сайт и я показват в себе си, като Google и Technorati.

Ето няколко причини, защо да изпробвате сайта

  • Ние сме базирани в България – достъпа до нас е бърз;
  • Ние проверяваме сървърите с които работим и ще добавяме нови по категории;
  • Aко излезе българска услуга за събиране на информация от блогове, ние ще можем да реагираме и да подадем информацията за вашия блог веднага;
  • Ние ще подобряваме услугата, като ще предлагаме допълнителни екстри – като абонамент, автоматичен ping, статистика и много други;
  • Ние показваме последните сайтове минали през нас и така, популяризираме сайта ви, а скоро и последните материали от вас;
  • Ние сме гъвкави и сме готови да работим със всеки;

Ще се радвам, ако помогнете в тестването и/или разпостраните информацията за Pingnime.com

Kакво представлява услугата и как точно да я използвате се намира тук. Помогнете, тествайте и докладвайте грешки, още сега.

Пингни ме?

Clix.bg или Savex

Днес открих прекрасния сайт Clix.bg, за който писах вече. Странното е, че когато се изпрати SMS при на номера посочен от тях се получава отговор, че играта на Savex прпдължава до 20. април и аз не съм спечелил. Изпробвах всичките варианти на префикса, но уви продължава проблема.

Ето и малко картинки:

Clix.bg

А на сайта на Фикосота, който прави играта на Свекс, четем следното:

“5. Начин за провеждане на промоционалната кампания.
1.През периода на провеждане на промоцията, участващите могат да изпращат СМС-и на номер 1723 с цена на sms 0,30ст с ДДС към всички мобилни оператори с текст: Специалния код, който се намира който се намира отстрани на кутията, или на гърба на пакета, като на случаен принцип 1000 от потребителите, изпратили СМС на съответния номер ще спечелят един от 1000 немски апарата за кръвно налягане.

Последно кой отговаря на този номер? Да пера или да блогвам – това ли е въпроса.

Според този блог, пък

Новото тук е, че можете директно да пишете, откъдето си пожелаете чрез SMS на номер 1721 като напишете xs1 текст, като в текста можете да напишете каквото си поискате. Така отвсякъде можете да пишете в сайта и се чувствате като у дома си. Това е уникално за България. Наистина!

Уникално е, ако работи. Хайде направете го.

Clix.bg – портал за микроблогинг

clixbg1.png

Днес се появи поредния портал за микроблогинг, наречен Clix.bg. Както винаги се регистрирах, ето и впечатленията ми:

Плюсове
1. Добър дизайн (то аз си падам по синьото, де). Харесва ми.
2. Има възможност за въвеждане на местоположението ви на картата (не е автоматично). Можете да си правите много местоположения и да избирате с кое от тях да пишете. Примерно (на работа, от офиса и т.н)
3. Има изтриване на акаунта ви, ако желаете.
4. Moже да добавите снимка към поста, ако желаете

Минуси
2. Трудно се регистрирах – не казва, че паролата НЕ може да съдържа специални знаци (като @ # $). Заблуждава, че е наред, след като измерва ‘силата на паролата’ и дава, че е ок.
3. Буквите се четат трудно – за защитата за спам
4. Изисква много лична информация – не може без да я попълниш.
5. Изпратих SMS за да пробвам как става публикуването и получих отговор – (не печелиш играта на Savex продължава) – причината е, че не съм въвел подходящия префикс (ама хайде без такива неща).
5. Пробвам пак с префикса – пак дава същото, може би трябва и да е с големи букви – оправете го, моля (дължите ми 0.5 лева) и с големи букви – пак (1 левче)
6. Трудно се намира от къде да напиша ново съобщение.

clix.png

Ако трябва да избирам между едно23 и този сайт, гласувам за едно23. Защото е направен доста по-професионално с мисъл за потребителя и няма малки досадни проблеми, като на горния, който открих.

Уеб 2.0 означава и качество и мисъл за потребителя. Прегледайте и двата сайта и решете сами кой искате да позлвате. Аз ще ползвам и двата.

Oще за проблема с SMS -ите, прочетете тук.