Какво става в последно време в България, бе хора

Много страшни събития се случват в България. Освен бомбите, политическата криза, глада и простотията, има и още една тема, а тя е за правата на хората.

Знам, че на народ, който задачата му е как да оцелее и да намери пари за хляб за утре, едва ли му е до права, но за да имаме пари и за да живеем по-добре, трябва да направим нещо ние самите, а не да чакаме някой да направи нещо за нас, защото няма кой.

Ето две статии, които се появиха на сайта на „Свобода, а не страх“, които ви препоръчвам да прочетете. За това, ще говоря и довечера по Re:TV директно от студиото във Велико Търново.

Социограмата – новото досие на ДС 2.0
ДАНС удря в земята свбодата на словото или какъв е този потребител Google Bot?.

Подкрепрете протеста „Свобода, а не страх“ с банер на сайта си, дарение и участие. Нека да покажем, че не сме овце, макар и да сме гладни

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

7 мнения за “Какво става в последно време в България, бе хора”

  1. Явно политиците имат здрав гръб от русия и америка,иначе няма обяснение на случващото се,и малкото смели хора останали да работят в БГ ще преодолеят причините задържащи ги тук,и както Левски е казал:-Губя само себе си…….,ще го перефразирам,губим нещетата си……

  2. В конституцията както обикновено има „предвидените от закона случаи“, което явно не върши работа, зашото всеки може да си приеме какъвто закон си иска.
    Трябва опитите за следене да бъдат отрязани на много ниско ниво (като конституционно, например) защото иначе имаме една безкрайна битка, която все някога ще загубим…

  3. Не знам как е в момента, но не трябва ли да сложим малко по-конкретни забрани за следене в конституцията?

    Например да не може да се събират данни за граждани освен ако не става дума за престъпление. Тогава никой няма да може да подслушва освен ако тази дейност не е част от разследване и следователно ще се иска разрешение за всеки конкретен случай.

    Не виждам за какво добро му е на правителството да събира масово данни, така че би трябвало да може да се направи тази промяна. Или не?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.