Защо Flock

За мене като човек, който почти всеки ден използва блогове по работа и в свободното си време, блог възможностите на Flock са незаменими. И не само това, но засега ще се спра до тук, зашото ме чака много работа и днес. Апорпо този блог-постинг е именно чрез Flock.

technorati tags: ,

4 мнения за “Защо Flock

 • Reply Bogomil 22.11.2005 at 14:20

  ;) Всеки си има арументи. Бъдещето ще покаже. Но целта е проектите с отворен код да вървят наред.

 • Reply Flexer 22.11.2005 at 14:16

  1) Зад Firefox стоят Mozilla Foundation и Mozilla Corporation, Развитието е определено ескалиращо в продължение на 3 години. колко ще просъществува флок-форка вече е друг въпрос

  2) ОПЛ ?!?, форк’натите файлове от мозила които флок използва биват лицензирани под МПЛ – и това го правят само защото нямат право да променят лиценза им, интересно обаче файловете които биват създавани под флок излизат под ГПЛ, което в последствие практически може да доведе до ситуация в която флок може да ползва файловете на мозила но мозила дя няма права за използването на флок файлове в официалните си дистрибуции.

  3) „локални версии“ – http://wiki.mozilla.org/L10n:Localization_Teams ,
  „комуникация на ниво браузър/услуга“

 • Reply Bogomil 22.11.2005 at 13:11

  1) Защото Флок бизнес модела на развитие е много по-добър и му гарантира много добро развитие, за разлика от ФФ. Зад Флок стои компания която го подкрепя и има екип който го разработва с помощта на общноста.

  2) Защото е под ОПЛ

  3) Предлага много добра визия за организация на локални версии и комуникация на ниво браузър/услуга, което в ФФ е на много ниско ниво

  4) Защото ми харесва.

 • Reply Flexer 22.11.2005 at 12:59

  Добре де, ама защо този Флок не мога да разбера, по красива темичка и пре-инсталирани екстенжъни ? Блог-туулове за Firefox има поне 5, интегрират си се перфектно и имат същото въздействие като функционалност и изглед.

  Вместо да раздрусваш малкото клонче защо не предпиемеш няколко чек-ин’а в голямото дърво на Firefox’а

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.