• Общ фронт или българска работа

  Нели пише вчера за делото срещу наредба 40.Това дело като че ли е обречено на провал. Ако не мине, се отива в Страсбург, от там може и при господ, а може и да се върне, ама това не е проблем.

  Аз бях писал и преди за това, но проблема се крие в .. манталитета на българина. Не, не наредбата, а действията срещу нея и подобни. Защото наредба 40 е вече много малка като нарушение на правата спрямо подготвяния телеком пакет, но това, ще се осъзнае, когато той бъде вече вкаран в законодателството ни.

  Има няколко организации, които работят срещу тази наредба. В предния си пост бях протегнал ръка за обединение, защото само така, може тази наредба да се спре, защото си мислех, че всички имаме общи цели, но съм бъркал. Целта не е да се спре наредбата и гражданите да са със защитени права, а е НИЕ да спрем наредбата. Е, тогава работата е обречена.

  От едната страна имаме добре смазана машина, която и идея си няма какво прави, но може добре да мели и да замазва и да печели, а от другата страна имаме отбор, който се състои от 5-6 отделни малки отборчета, които се опитват да играят с техните си схеми, но без да си подават топката. Резултата е ясен, вече е 1:0, скоро ще ни вкарат дузпа, защото и съдията е от техния отбор.

  ПДИ съди наредбата с правни аргументи. В една система , където ВАС идея си няма за новите тенденции в човешките права в цифровия свят. Те не са виновни, за решенията си, защото според техния морал и разбирания и аспекта на закона в който те вярват, са си прави.

  Вени Марковсеки събира тайно екип, за да предложи промяна в закона, започната от друг екип, с цел да се ограничи действието на наредбата.

  Група хора планират медийна атаката

  Електронна граница се опитва да тръгне от човешката страна на проблема и да върви нагоре.

  Всеки един от тези играчи сам не може да постигне нищо.  Проблема има много компоненти:

  _ професионален

  – правен

  – човешки

  Всеки един от тях е добре изучен, но отделните екипи са на принципа НИЕ можем да се справим сами, ама не можем и за това докато се борим за изкласяване или за пари по някоя програма, проблемите ще се множат.

  „Електронна граница“ отново ще протегне ръка за сътрудничество, но и този път ще остане да виси в пространството, защото егото е на-първо място в българските НПО и професионалисти, а мисълта за обществото е на второ.