„Мишка в действие“ – акция против мониторинга на мрежата

Имате ли стари мишки – някъде, потънали в кашони, пликове, шкафове и мази. Говоря за компютърни мишки :) Аз имам доста, някой от тях работят, други не. Ето една идея как да ги върнем отново в работата за която са създадени – да помагат.

Тази инициатива е част от „Свобода, а не страх 2008“, която ще завърши с огромен протест на 11 октомври и има за цел всеки, който не е съгласен с това да бъде подслушван в Интернет, доставчика му на Интернет да филтрира достъпа му, МВР да събира данни за него от телефонните му разговори и поведението му в Интернет и да не е принуден да слага софтуер за следене на работата си в световната мрежа, да го покаже и по още един начин.

Факти: От миналата година МВР съхранява данни за всеки гражданин в едно досие наречено социограма, която с пакет от закони обсъждани сега в ЕС и предстоящи да се въведат и в нашето законодателств, ще се допълва. Прочети повече за това, тук.

А какво да я правя мишката си

logo

Ако цениш свободата и неприкосновеността си, направи следното:

  • 1) опаковай мишката си в малък пакет или плик, напиши писмо, че тази пратка е по инициативата „Свобода, а не страх“ и я изпрати на медията, която следиш най-много – вестник, радио, телевизия, електронна или друга медия, като я накараш по-този начин да те чуе. Сложи и препратка към http://svobodata.org в писмото си или напиши нещо повече.
  • 2) Пиши като коментар тук, ако желаеш къде си я пратил и кога.

Нека старите мишки да изживеят живота си свободни.

Ето няколко адреса, на които можеш да пратиш мишката си:

Бтв
Национален Дворец на Културата,
пл. „България“, ет. 11,
София 1463

Българска Национална Телевизия
ул. „Сан-Стефано“ 29
1504 София

Нова телевизия
бул. Христофор Колумб 41,
Порше Бизнес Център
1592 София

Re:TV
София 1113
ул. „Незабравка“ 25
Парк Хотел „Москва“, ет. 5

вестник „Дневник“
ул. Иван Вазов 16,
София 1000

Радио zRock
бул.Янко Сакъзов 3
1527 София

Телевизия Европа
София 1113
бул.“Цариградско шосе“ №101, ет.3

Намерете адреса на любимата си медия и пратете там. Срокът е до 10 октомври. Нека да покажем, че имаме мнение и можем да го изразяваме по всякакви начини, а този е уникален и полезен.

/Изображението е публикувано под LGPL от www.yellowicon.com, а втората е дело на http://www.teenproblem.net/