• Не купувайте продуктите на „Белла“ – България. Tе са убийци.

  Собственика на „Белла“ България – Венцислав Георгиев e убил бяла мечка за да покаже какъв мъж е и даже се хвали с това:
  /снимка: Стандарт/

  Белите мечки са заплашени от изчезване, поради действията, които ние всеки ден правим. Има много малко останали бройки и е престъпление да се отнасяме така с този вид.

  През март 2006 година международния съюз за защита на природата, обявява белите мечки за застрашен вид. Това, че България не членува в тази организация, не означава, че можем да правим каквото си искаме.

  Снимките са от блога на stoilov

  Eто и с кои търговски марки оперира „Белла“:

  trade.png

  P.S Оказа се, че все пак България членува в тази организация, ето членовете:

  – Министерство на околната среда и водите

  – Фондация „Биоразнообразие“

  – „Природен Фонд“

  Тогава си позволявам да изпратя това отворено писмо до тях и до всеки, които иска да го прочете.

  До Министерство на околната среда и водите

  До Фондация „Биоразнообразие“

  До „Природен Фонд“

   

   

   

   

  Уважаеми дами и господа,

  Пиша ви във връзка с това, че сте членове на Международния съюз за защита на природата. (IUCN). Той със свое решение от месец март 2006 година е обявил бялата мечка (Ursus maritimus) за защитен вид.

   

  От няколко дни в българската преса се появиха много снимки и PR материали за това как собственика на „Белла“- България, Венцеслав Георгиев, се хвали с това, че е убил бяла мечка на специален лов.

   

  Глобалното затопляне, за коeто всички сме виновни, създава достатъчно грижи на популацията на бели мечки. Според същата организация в която и вие членувате, се очаква до 2080 година този вид да изчезне напълно от определени региони за земното кълбо, което само по себе си е трагедия.

   

   

  Аз, като гражданин изказвам пълното си несъгласие с акта на господин Георгиев и настоявам за ясна позиция от ваша страна по този казус. Такива постъпки не трябва да се толерират и показват като ПР акция.

   

   

  С уважение

  Богомил Шопов