Отново браво на Нетинфо

Принципно съм си толерантен, но някои неща вече минават нормалните граници, разбира се, според мене.
Ето пак какво направиха моитe любимци от Нетинфо. За незнаещите да кажа, че около 2 години съм работил там и имам само добри впечатления от тази компания, но явно напоследък се наемат хора, които имат течен азот вместо мозък.

Първо на връх втори юни не пуснаха НИТО една новина за празника. А днес на страниците на спортното им издание ми предлагат порно (еротика) , вижте за какво иде реч, като кликнете на снимката.Не разбирам желанието за продажба на реклама чрез Гугъл от такъв тип сайт. Навсякъде из сайтовете са ги изръсили тези реклами, чак да се отврати човек ;) Ама, така си е… Абе, мислят хората, но не с главите си.

Можете да ме опровергаете, разбира се.

Продължение:
–––––––––––
Няколко седмици след като публикувах тази новина получих мейл от човек от екипа на Нетинфо, който споделя следното:

Странно грубиянско изявление, което всъщност никак не ме учудва – това е стилът на скандалджиите в мрежата, които гледят на нея като на стена на общински кенеф, или пък имат прекалено много свободно време и скучаят.

Тъпо е, че един водещ се за млад човек, изпитва носталгия към стила на \“Р.ДЕЛО\“ – прищяло му се да поместваме есета и стиховце за празници.
Не ни е това работата, драги Богомиле! Втори юни, както и Гергьовден и пр. НЕ СА НОВИНА! Колкото до подразнилите те реклами и линка към някакви сайтове на Шарапова – защо преди да ругаеш не кликна там, за да се убедиш, че няма секс, дори еротика няма – това са чисто спортни сайтове и няма нито снимка, нито видео, които да минават за
секси или порно, дори от гледната точка на най-каменните гла%

Ето и моя отговор:

Уважаеми господин Денев,
Благодаря ви за интересното писмо, което не подхожда на човек с толкова стаж във журналистиката. Втори юни е празник, които ни кара да се гордеем, че сме българи и всяка БЪЛГАРСКА медия трябва да го отрази, най-малко заради подвига на Ботев и другите дали живота си за да ви има и Вас.

Що се отнася до „Раб.Дело“, аз едва ли го помня толкова добре, но ще се постарая да намеря някой брой и да го прочета, за да видя как навремето сте отразявали празника и защо толкова много не искате да пишете за него.

Айде сега за рекламите: Когато видя в едно изречение 100% free и после Sexy по никакъв начин няма да кликна на линка :) Навик. Не е сериозно за голяма медия, според мене разбира се, да печели от прости реклами в новините си. Това е политика на печелбарска медия, в каквато Нетинфо, за съжаление се превръща всеки ден, все повече и повече. Факт!
(Ето и поредното доказателство)Поради тази причина аз вече не го ползвам за новини, а и сигурно доста хора се дразнят от това да виждат грозни реклами по сайтовете ви. (Добре, че има RSS за да не се налага да ги гледаме.)

Не мисля, че изявлението ми е грубианско или правя „скандал“. Аз съм допринесъл за развитието на мрежата много повече отколкото почти цялото Нетинфо взети заедно (без определени хора, разбира се) и не мисля. че личното ми мнение е надпис на тоалетна :) Ама за Вас май е така, нали. Серизоната журналистика има място в мрежата, но не Нетинфо е мястото й вече.

Радвам се, че най-сетне получих отговор, но не се радвам , че е такъв.
С пожелание за хубав ден

Получих отговор и на това писмо, но е доста злобно и не заслужава място тук, в моя блог. Да сте жив и здрав гусин Денев и е време да понаучите малко нови неща, а не да лежите на стара слава. Язък ви за годините и за образованието. Спирам за сега да се занимавам с тея красоти. То потребителите ще си кажат какво мислят…

––––––––––––––––––––––––––
Тагове: Нетинфо, новини за Нетинфо, НетИнфо, втори юни, г-н Денев, Netinfo