За масите и идеите.

Днес попаднах на един сайт, на който бях попаднал и преди време, считащ себе си за сайт за кампания. Този сайт се появи, когато вълната от протести против свободата на словото и застрояването на Странджа беше във пиковата си зона от графиката, явно с цел популярност или с цел оправдаване на средства, а може би и за двете, но кой знае.

Този блог, имал за цел да защитава свободата на словото и с призив „Долу ръцете от блоговете“, ехххх, че приятно. Инициативата е полезна, но каква всъчност е тя – да отразява някакви събития, който са отразени в поне 100 блога и вестници и да събира подписи с поредната безумна надежда, че 20 подписа някъде в Интернет ще променят нещо.

Блулинк е организация, която получава пари от международни организациии, за да реализира проекти на местно ниво, но хайде поне те да са полезни за цялото общество, а не само да се оправдаят средствата, а?

Тъй като искам критиката ми да е конструктивна, ето и предложенията ми.
1) Да се изчисти идеята с какво този сайт може да е полезен и как точно да помогне НАИСТИНА за опазване на свободата на словото. Да информира е целта на блоговете, а те се спряват повече от добре, нали?

2) След като се изчисти това, като идея и действия, да се премине към тях, а не да се публикуват 2-3 статии на месец и да се гърми, че сме създали инициативата, която се бори срещу правата на блогърите. С информация не се бори за права, а със действия и с други неща.

Според сайта, целите им са:

„БлуЛинк стартира кампанията „FreeNet – Долу ръцете от блогърите”, за да обедини стремежа на граждани, организации и медии да обменят свободно информация по интернет.“

Никой, никога не е забранявал или още по-малко ограничавал обменянето на свободна информация по интернет, да не говорим за Интернет (каква е разликата между двете?)