Как мина конференцията последната събота

За пореден път ходих на конференцията на „Линукс за българи“. този път имаше най-много хора от когато и да е било. Може би защото имаше много интересни лекции или пък заради цялата лятна пауза, но кои знае. Важното е, че залата и фоаето бяха пълни с хора дошли за знания.

1
Първи започна Бойчо, който за първа лекция на конференцията се справи чудесно. Темата му звучеше сложно, но той се справи повече от добре и я обясни чудесно, даже и аз я разбрах :)

2
Втори говори Калоян от САП и за използване на средства с отворен код в голямата и тежка корпорация, която представлява

Eх не мина и без прзнания, че MySQL не са база данни и други такива, но на мен ми хареса подхода на SAP за доста от нещата. Време е и някой други корпорации да започнат техния път. Амин !

3
Валентил Алексиев говори за ставащата вече реалност идея за направата на конференция за стартращи фирми с изложение за предприемачи. Ако искате да стартирате собствен бизнес, там е мястото да го направите.

Не мисля, обаче че името Start Up е много подходящо за целта, защото то вече има съвсем друго понятие. Дадох си и там заявка за лекция :)

4
Най-дългата лекция досега, към час и нещо беше за gugga. Двама човека от екипа говориха доста за това какво представлява този framework и как може да е полезен, използвайки новите RIA технологии.

5
След това беше моята лекция. Говорих за Е 2.0 и за бизнес модела му. Нямаше много време за да разггледам всички неща. Организаторите трябва да помислят за планиране на времето, малко ми оставаше да си тръгна чакайки огромната Gugga лекция.

Eто и малко снимки на аудиторията. Всички снимки, скоро ще можете да видите от сайта на конференциите.