Искате ли да печелите от блога си?

Ако имате възможност да печелите от блога си, бихте ли се възползвали? Имате ли идея това което пишете да ви носи печалба или сте твърдо против?

Какв мислите вие?

Предварително благодаря. Ще се радвам на коментари не само на гласувания :)

{democracy:2}

12 мнения за “Искате ли да печелите от блога си?

 • Reply Георги 20.08.2008 at 22:53

  Според мен блогът трябва да бъде полезен за някои и интересен за други.Колкото до печалбата,да до някъде искам да печеля.В моя се старая да ге съчетавам.

 • Reply pierrot 23.02.2008 at 20:34

  зависи от това какви цели преследваш с блога си и колко време му отделяш – т.е. дали блога трябва да ти носи някаква възвращаемост за времето, което изразходваш.
  както казва longanlon – има блогове за всичко :) аз лично рекламите даже не ги забелязвам вече…

 • Reply Ему 22.02.2008 at 1:22

  Както е казал Michel, от блога може да се печели и нематериално. Аз лично не бложа безплатно! Всеки коментар, който получавам ми носи удоволствие, за което не съм палатил. Радват ме и разни странни попадения от към търсачките. Какви ли не странни търсения съм виждал. Понякога дори проверявам, на кое място излизам на тях и кое паякът е семетнал за съвпадение. Радват понякога дори и спамовете. Ония ден мернах числото 9, 999. Преди това дори постнах за 6 666.

  А и си е друго, като изпръщиш тотално, да можеш да кажеш на света: Изпръщях тотално! Не, че света ще ме чуе, ама нали съм му го казал :).

  А ако става въпрос за кинти – кинти се измислят от къде ли не. Хостингът става все по-смешен от парична гледна точка и не виждам смисъл да слагам платени реклами. Тия $3 долара или колкото са, не ме интересуват. Виж, бих сложил (и съм) реклама на нещо, което ме радва, като „Пухкава приказка“ (упс, ай дид ит агейн :)).

  И да си човъркам по самия блог ми прави кеф. Нали не ми е работа :).

  Поздрави Ему

 • Reply Иво Станков 21.02.2008 at 23:21

  Аз печеля от мои блогове, но сравнително малко. Това мнение, че блога не е за печалба не го разбирам… Има блогове за всичко :)

 • Reply Longanlon 21.02.2008 at 20:25

  За стотина лв. на месец лично аз не бих си загрозил блога. За повече… ще си помисля :)

 • Reply Кирил Владимиров 21.02.2008 at 18:01

  Не виждам проблем да се препечелва нещо от такива блогове. Аз лично не печеля от моя блог, но не виждам нищо лошо в печеленето от блог.
  Но трябва да е ясно, как ще се печели. Да се намятат на 50 места AdSense или разни други рекламки, да се иска изпращане на sms и тем подобни…твърдо против!
  Но един adsense смятам, че е напълно логично да има…все пак една съвсем дребна сума, покриваща хостинга, домейна и 5-6 бири…може само да амбицира един блогър ;)

 • Reply Радан 21.02.2008 at 17:48

  Не виждам причина да го отхвърля категорично, макар да не съм полагал никакви усилия за целта:)

  В интерес на истината, косвено съм печелил от блога си – печелил съм клиенти, макар и да не пиша на професионални теми (почти).

 • Reply cybercrackerbg 21.02.2008 at 16:50

  Да печеля от блога си? Не, благодаря.

 • Reply Michel 21.02.2008 at 13:09

  1. Блогът може да бъде портфолио – ето че печелиш от него, без да имаш дори и един квадратен пиксел реклама:)

  2. Блогът може да бъде „визитна картичка“ – хората научават повече за теб, от това също можеш да спечелиш един ден:)

  3. Блогът може да ти служи за място, където да пишеш интересни и полезни tutorial’и, ревюта и други неща, от това всички твои читатели печелят, но печелиш и ти:)

  4. В блога може да има 1-2 малки рекламни текстови блока, дискретни и недразнещи – дори и 3 долара месечно приход да ти донесат, след година-две ще се окаже, че сметката ти за хостинг и домейн е намаляла близо с 50%;-)

  * * *

  Не са малко начините, чрез които може да се печели от блога. И не е задължително да залагате на открития комерс – някои неща не се измерват в пари, междw другото – така че от блога може да спечелите и приятели, и читатели, или пък някой ден да ви намери готин работодател, или клиент, или просто да спечелите много лично удовлетворение от писането:)

  Cheers, my $ 0.02:)

 • Reply Калоян К. Цветков 21.02.2008 at 12:48

  Както с всичко, и тук е необходим баланс. Да ви кажа аман вече от блогове, които са ебаси спама, и която единствена цел и да превлекат повече трафик, за да се налее вода в „рекламната“ мелница. Нали сами сте виждали вече колко много блогове има на тема „да печелим от (интернет, блога си, работа с компютър и т.н.)“, в които общо взето няма нищо полезно и само внасят допълнителен шум. Трябва баланс и не трябва да се прекалява, защото крайностите са .. крайни ;)

 • Reply Mishef 21.02.2008 at 12:21

  Специално при мен, моя блог е и портфолио, което ме представя пред клиентите. И когато изпълня дадена услуга и спечеля пари от нея.., моя блог е „виновен“ за това :)

 • Reply Пейо 21.02.2008 at 11:20

  Аз вече печеля.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.