За изчезналия бизнесмен и заблудите на МВР.

Днес в пресата четем, че

„Ангел Христев, новият директор на дружество “Гранити”, е готов да даде солидна сума срещу достоверна информация, свързана с безследно изчезналия му съдружник Стоян Стоянов.

Това обяви самият той днес на среща с журналисти.

В момента полицаи от регионално звено за борба с организираната престъпност към Областна Дирекция “Полиция” проверяват личните контакти на Стоянов по Интернет.

Направени са разпечатки на разговорите му в Skype и ICQ, както и на двата му мобилни телефона.

За последен път преди изчезването си Стоян е звънял на икономката, която се грижи за осемгодишното му дете.

Той изчезна на 6 март вечерта и оттогава е в неизвестност, никой не е искал и откуп за него.“  (новината е Dir.бг)

и … 

Веднага доста хора ми писаха, ето как ще се помогне за намирането на човека със събирането на данни и че това подслушване, което иска да прави МВР, може да е полезно.

Да, ама не. 

1. Тези данни са на личния компютър на изчезналия бизнесмен под формата на записи, каквато всяка програма си прави сама за себе си. Така, лесно, ако имаме достъп до компютъра, може да „разберем“ кой какви контакти има ( защото ги виждаме през самата програма) и какво си е говорил с тях (защото ги виждаме на самия компютър под формата на журнални записи или така наречените ‘логове’).

Сигурен съм, че и МВР скоро ще го използват като аргумент (като случая със педофила и Skype), затова трябва да го напиша превантивно :)

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.