Покана за дискусия

През януари, тази година бе приета Наредба Nо 40 на МВР и ДАИТС за задържане на данни от електронните комуникации на гражданите. Наредбата урежда въпроси, засягащи широк кръг обществени групи – на практика всички граждани и фирми, използващи съвременните електронни средства за общуване.

Считайки, че с текстове на Наредбата се засягат основни човешки права и свободи, от името на представляваните от нас организации се обърнахме към омбудсмана на Република България с молба да разгледа въпроса.

В съответствие със своите правомощия омбудсманът вече е започнал своята проверка на текстовете на Наредбата.

Водени от желанието си да подпомогнем всестранното изясняване на поставения пред омбудсмана въпрос, бихме желали да Ви поканим да участвате в обществена дискусия на тема „ПРАВА И СИГУРНОСТ – НОВИТЕ РИСКОВЕ”.

Тя ще се проведе в присъствието и с активното участие на омбудсмана на Република България. Целта е да се съберат мненията на широк кръг граждани, делови среди, неправителствени организации, експерти и институции и по този начин обективно и всестранно да се оцени общественият ефект от приемането на Наредбата.

Дискусията ще се проведе на 19 март 2008 г. (сряда) от 12:00 часа в Национален пресклуб БТА, бул. „Цариградско шосе” 49.

Елате, ще има участници от всички страни на проблема и там е мястото всеки да си каже мнението. Нека да не мълчим да да кажем какво ни притеснява.

За повече информация: 0897 615128

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

20 мнения за “Покана за дискусия”

 1. za sazhalenie ne sam v BG ..!! no moeto mnenie e ,4e ne mozhem da badem tretirani kato ZAPODOZRENI … !!!

 2. Става вьпрос за интернет тогава трява да яе проведе в него за да може да се защитим като трява в средата която те се опитва да сложат под контрол.
  Мисля че, така е редно.

 3. Духа и сьздаването на интернет е свобода в световното село ане икономически интереси а ма на коголи???

 4. Здравеите :)
  За съжаление инициативата е в работно време и няма как да се включа :(
  Но се надявам да има достатъчно участници , които да защитят позицията ни . Да се следи електронната поща , разговори по скайп, ай си кю е също като да се четат писмата на хартиен носител . Тази наредба е лишена от всякакъв здрав смисъл. Демокрацията трябва да бъде над всяка политическа партия , над всяка политика и над Евросъюза . Основните човешки права трябва да бъдат защитени . Всеки човек има право на личен живот ,което означава и тайна на кореспонденцията.

 5. Няма да мога да дойда, но ще се чувствам представен от хората, които ще бъдат на срещата. Пожелавам ви успех. Войната едва сега започва…

  Life, liberty and property.

 6. Здравей Бого,
  Съжалявам че не мога да участвам в дискусията.Такава ми е професията-не разполагам със свободно време.Мога само да споделя нещо.Разполагам вече
  със статичен IP адрес-това е моят отговор на това което правят!Така няма
  да има недоразумения!Аз съм честен човек и мразя да посягат на свободата
  ни във нета.Ще се боря със всички възможни за мен средства!
  Поздрави- Мариан Генчев

 7. Здравей Бого,
  Искрено съжалявам че няма да мога да присъствам на дискусията ..
  Добре би било да се направят регионални центрове на тази организация.
  Ако има такава възможност, бих могъл да помогна с разпространението на информация за организацията в Димитровград.
  Поздрави – Мишо

 8. съглесен съм с вас и с удоволствие ще се включа,но по това време и в средата на седмицата вси4ки сме на работа!винаги съм насреща да помогна с каквото мога!

 9. За съжаление в работно време няма да мога да дойда :(

  Въпросът е ясен: докога ще продължава полицейското своеволие???

 10. … добре де, може ли да не е в момент, в който всички сме на работа :) Аз няма вариант да дойда, както работя на околовръстното…

 11. @Longanlon: Така е, но не се знаеше до последния момент.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.