Не искам така, а вие? Bye, buy Блогосфера…

до: blogosfera@economedia.bg

Здравейте,
Моля махнете блога ми от Блогосферата. Не искам моето съдържание да се появява под реклама на Майкрософт и по този начин да популяризирам нещото против което се боря.

С пожелание за хубав ден
Богомил Шопов

Беше ми приятен престоя, но това минава всякакви граници. най-малкото не ми харесва да използват съдържанието ми, за да популяризират конференция на Майкрософт. Може би в CC лиценза, трябва да се упомене и типа съдържание :) Идеи…

Идия (бляс-бляс)

Много се разводни напоследък съдържанието там. може би създаването на изцяло нова блог-медия по теми би била по-удачния модел за бизнес. Агрегатор но по теми – защо не? Кой ще го направи първи да видим. Добра идея за една статия.

Всъщност вие какво мислите?

17 мнения за “Не искам така, а вие? Bye, buy Блогосфера…

 • Reply Yasen Pramatarov 20.03.2008 at 13:40

  По-горе като казах, че разработването на такова нещо ще отнеме поне половин или една година, имах предвид развитието му като сайт, а не разработката в смисъл на програмиране.

  Програмирането не е хич сложно, даже виждам, че от казалите тук идеи има няколко различни концепции, тоест това са си няколко съвсем различни проекта. Което не е лошо, напротив.

  Това, което ще забави такива проекти е бавното им, но стабилно развитие като качествена и ценна услуга за все повече потребители. Иначе няма смисъл — най-малкото всеки си има личен агрегатор, бил той настолен или в уеб. Важното е разработката, развитието на сайта. За това първо трябва предварително да има работещ бизнес-модел (независимо дали ще е комерсиален или не, трябва да има модел на работа, който е ок, а не е въздушна кула).

  Това не е реплика към някого конкретно, просто си мислех тия неща и понеже Бого е отворил темата тук, реших да ги оставя тук, да са на едно място с другите ;)

 • Reply voxy 19.03.2008 at 2:32

  @Веселин, ако гледам правилния брояч, агрегаторът на Дневник има средно 900 уникални дневно, което определено не е нищо особено, даже изненадващо ниско бих казал, и нещо не виждам никакво развитие, даже обратното, така че със сигурност един нормално изглеждащ агрегатор има шанс да стана по-популярен, на Валери Дачев проблем му е изгледът, не е за средностатистическият потребител

 • Reply Веселин 18.03.2008 at 15:23

  Аз разполагам вече с данните и с агрегатор, но съм още на много начален етап по отношение визуализация и други принципни неща. :) То всъщност трупането на данни не е никаква философия.

  Става въпрос за сайта http://topbloglog.com

  За да започне да предлага някаква полезна услуга обаче този сайт се нуждае от още доста програмиране и, по-важното, полезни идеи.

  Валери Дачев е много по-напред в това отношение с неговия агрегатор http://bgit.net, който е най-богатата колекция от блогове – обслужва и blog.bg блоговете.

  Разбира се и двата сайта (както и другите планети като тези на Ясен, Васил Колев, Жустин) надали скоро ще станат популярни, колкото блогосферата на Дневник, но са преобладаващо некомерсиални.

 • Reply katsarov 18.03.2008 at 11:50

  айде де… никога не съм харесвал блогосферата на дневник.бг
  PHP-то го считайте за готово до края на седмицата… дизайнер ми трябва.
  Някой ако има подходящ домейн също е добре дошъл.
  Казвате и го почваме :)
  katsarov[at]gmail.com – най-вече дизайна ми е проблем.

 • Reply пламен 18.03.2008 at 11:04

  Абсурдна аргументация за излизане от блогосферата…

 • Reply pavel 17.03.2008 at 18:12

  Свежо: Подкрепям с две ръце и два крака :)
  Шапка ти свалям за текста който си им написал.

 • Reply Yasen Pramatarov 17.03.2008 at 18:04

  Майк, тия неща стават когато станат. Всички трябва да ядем все пак, някои храним и семейства… А дори и да има добър бизнес-модел такова начинание, само разработването му ще отнеме примерно половин или една година. А от глад се умира за доста по-кратко време ;))

  Тъй че споко, нещата, от които има истинска нужда, си стават, макар и лека-полека ;)

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 17.03.2008 at 18:02

  Дано да има интересни проекти, аз с кеф бих се включил в някой такъв с новата си компания Zero Crew и с финансиране и с идеи и с опит.

 • Reply Майк Рам 17.03.2008 at 18:00

  Аз отдавна ратувам за подобен тематичен агрегатор, но за съжаление няма желаещи да го реализират. Май ще трябва сам да се захващам с PHP :-(

 • Reply Yasen Pramatarov 17.03.2008 at 17:57

  Предполагам, че ще се появят няколко проекта заедно, и аз работя по една подобна идея — само подобна е, на друг принцип е, така че ще има разнообразие…

  Естествено, ако имам време. И ако имам достатъчно парички от платена работа, за да работя по такива неща.

  Иначе, за въпросната реклама — учуден съм и също съм възмутен. Вярвам, че голяма част от блоговете вътре (макар доста да се отписахме напоследък) няма да са доволни да се рекламира Майкрософт със съдържанието им…

 • Reply Калоян К. Цветков 17.03.2008 at 17:55

  Да, знам за проекта и се надявах някой да го направи, ама нейсе…

  Ами няма достатъчно свободно време ;) Иначе идеята наистина е хубава, нали ?

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 17.03.2008 at 17:54

  @michel – аз ги виждам – за конференция на МS :) Всеки сам рещава за себе си, аз реших и вече не съм част от блогосферата.

 • Reply Michel 17.03.2008 at 17:47

  @Богомил:

  Ами затова си прав… Аз не се боря нито „срещу“ Microsoft, нито „за“…

  Всъщност, досега не съм виждал реклама на MS в „блогосферата“ на Дневник? – но ако тя е Flash, може да се дължи на моя Flashblock Firefox extension;-)

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 17.03.2008 at 17:16

  @michel – това си е твое мнение и право, но мене ме дразни това, че виждам реклами пропагандиращи това против което се боря.

 • Reply Michel 17.03.2008 at 16:49

  Хм, мен не ме притеснява дали виждам реклама на Microsoft или на IBM, честно казано… ;-)

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 17.03.2008 at 16:45

  Да, знам за проекта и се надявах някой да го направи, ама нейсе :)

 • Reply Калоян К. Цветков 17.03.2008 at 16:36

  Тематичен агрегатор ще е супер – докато в началото повечето блогове бяха лични, сега вече има много по-тясно специализирани: примерно за технологии, програмисти, интернет, Apple, фитнес, здравословно хранене, мениджмънт, маркетинг, политика, изкуство и т.н. и т.н.

  Ники Горчилов беше писал миналата година за нещо подобно на TechMeme, където постовете около дадено събитие или тема се групират, и не ти се налага да четеш за едно и също от няколко различни блога. Аз от около месец работя върху WordPress плъгин, който ще го превръща от блог в meme-tracker. Имам един домейн, който ми се струва подходящ за такъв сайт и ако не полудея от работа, до няколко месеца сигурно ще съм готов ;)

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.