Дискусия: За или против събирането на биометрични данни за новите паспорти

Бих се радвал да чуя мнението ви по тази тема. Както знаете в края на годината вече че може да имаме паспорти (за чужбина), а по-късно и всички останали документи за самоличност с вграден чип, на който ще се съдържат личните ни данни.

Освен тях се предвижда да се събират и образци от пръстовите отпечатъци на всеки един от нас – по един отпечатък от всяка ръка, а скоро и други данни, които от МВР още не уточняват, но следвайки американския модел, ще имаме скоро и ДНК информация.

Какво мислите за това, че за да пътуваме в чужбина ще сме длъжни да дадем (по някое време) доста поверителна информация?

Както и предния път, наградата отново е обявена. Кажете мнението си, защото то е важно! Моля, всеки прочел това, да коментира.

Oще дисусии:

За или против марихуаната 

Какво мислите за здравеопазването ни 

26 мнения за “Дискусия: За или против събирането на биометрични данни за новите паспорти

 • Reply Гергана 26.06.2010 at 15:28

  ПРОТИВ!

 • Reply Калин 05.07.2009 at 23:51

  Най-голямата конспирация която някога е създавана от човек е напът да се осъществи!Моля ви хора събуддете се и не позволявайте това да се случи!Не само че съ ПРОТИВ,ами бих направил всичко което е по силите ми за да предотвратя масовото потъпкване на човешките права!
  И идея си нямате какво всъщност означава да предоставите
  ЖИВОТА СИ на хора които биха ви унищожили във името на напредъка.Да това са същите тези хора които държат власта и ни управляват.
  ПРОТИВ СЪМ СЪС ЦЯЛОТО СИ СЪЗНАТЕЛНО И ПОДСЪЗНАТЕЛНО АЗ!

 • Reply Kaloyan 28.06.2009 at 20:32

  strogo protiv.

 • Reply анонимно 24.04.2009 at 10:03

  аз лично съм много против този чип, тъй като чрез него имат контрол на самата личнос по всяко време
  могат да ти въздействата за всяко едно нещо да те карат да правиш неща които те искат отнема ти се правото на свободна личност и тези три шестици 666 нали знаете какво означават
  тоест по този начин ние сключваме сделка с Дявола…

 • Reply бунтарката 19.04.2009 at 10:03

  ИМАМ ИДЕЯ! КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ НИКОЙ ДА НЕ СИ СМЕНЯ КАРТАТА! НЯМА ДА ПРАВИМ БУНТОВЕ ИЛИ НЕЩО ТАКОВА-ПРОСТО НИКОЙ НЯМА ДА СИ СМЕНЯ КАРТИТЕ! КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ ТОГАВА? НИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ!

 • Reply Недко Недев 16.04.2009 at 1:41

  Категорично бих се отказал от тази „екстра“ , колкото и да ми я пробутват насреща като крайна необходимост за безопасността на моето съществуване . Първо ,защото МВР не са доказали с нищо,както на мен, така и на целия български народ ,че може да им се има ДОВЕРИЕ. Дори напротив. Толкова нагло се стремят да ни отнемат и малкото право на личен избор и свобода ,че определено в комбинация със следенето по интернет, телекомуникацията и др. ще съумеят да опъват юздите по-добре с отработени движения. Така неудобните за тях хора ще са под контрол и те още по-нахално ще се гаврят с народа ,който УЖ ги е избрал – изкривен образ на пречупената през призмата на управляващите демокрация. Но дори да приемем ,че МВР нямат задни мисли 0:) ,което твърдение подлагам на съмнение , то едвали ще съумее да опази цялата тази конфиденциална информация. Един хакер и хоп … биометричните ви данни хвърчат из нета- фалшификаторите също едва ли ще изпитат особени затруднения .Е , едвали ще кажат ,ако има пробив в системата.Парадоксално ще бъде ,ако в даден момент (недай си Боже)трябва да удостоверяваш,че ти си си ТИ. Нека първо докажат ,че могат да се грижат и защитават своите граждани от „най-прости“ неща ,като отвличания, убийства, изнасилвания, грабежи, корупция и др., та едва тогава да последва един национален референдум. Разбира се, ще бъде в техен плюс, ако предварително информират хората ,какво точно се крие под термина „биометрични данни“ и накрая да завъртят отново обръча от фирми ,които да изработят тези документи на изгодна за ТЯХ цена.
  –––––-
  Поздрави.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.