RSS vs. Уеб на bogomil.info

Повечето ми читатели ме четат през RSS емисията, което ме кара да се радвам много. RSS читателите са 24540  (уникални), а уеб-такивата са 12213, а уеб-презарежданията са 84678. Статистиката е за този месец без 3-4 дена когато бях изключил скриптовете.

Google Analytics дали отчита RSS посещенията – не нали?

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

7 мнения за “RSS vs. Уеб на bogomil.info”

 1. Около 500 уникални в работен ден, предполагам? Не е зле, поздравления ;) Една идея — ако броиш своите зареждания, може да ги махнеш. Примерно някаква проверка в шаблона на WP, където с PHP проверяваш дали името на текущия юзър е твоето и тогава не показваш кода на броячите. Или нещо подобно.

  За собствения скрипт за следене на емисиите — идейно, но най-трудното при всеки анализ на трафика е да се разпознаят отделните посещения. Съответно да се отсеят презарежданията, в случая с емисиите например и автоматичните презареждания без ново съдържание и т.н. Поне според мен, де ;)

 2. @Dichev: Собствен скрипт, но доста специфичен. Иначе за WP има 2 разширения, които да добри:
  -FeedStat
  и
  – StatPress (последната версия), можеш да ги намериш в google

 3. Интересно ми е с каква система следиш RSS абонатите?
  Питам те, защото си търся някой качествен брояч, който отчита RSS посещенията. :-)

 4. И аз не харесвам Feedburner точно поради тази причина.

  Въпрос на желание е да си сложиш тракер във файла, който сервира RSS на WordPress, както и съм направил. Хубавото е ,че наистина можеш да отсееш уникалните достъпи, а не да отброяваш зареждането на 10 новини като 10 уникални и някакви други врътки.

 5. Има много блогове ползват FeedBurner, и той предлага разни статистики – колко клика, колко зареждания, колко `ора и т.н.

  Аз обаче нещо не съм фен на FeedBurmer-а, понеже плъгина им за WordPress осакатява вложената функционалност да ползваш RSS по каквито си начини искаш – примерно по категории, по тагове, по автори, за коментари, по търсения и т.н.

 6. Google Analytics дали отчита RSS посещенията – не нали?

  Не, няма как ;) Файлът на емисията не съдържа кода за тракера, а и да го съдържа, не знам RSS четците ще изпълнят ли JavaScript-а вътре.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.