Скандален доклад на НССЕД дава рамо на ДПС

В доклад на Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографките въпроси се казва следното:

„Турци:

Негативните стереотипи относно турците са политически – т.е. отнасят се до някакво приписвано на турската общност намерение за опасно (т.е. не за общото благо) упражняване на публичната власт. Решенията, следователно, също трябва да бъдат предимно политически – т.е. отнасящи се до публичната власт. Ясно е, че българското общество отрано е напипало решението: включването на турците в демократичното представителство посредством политическа партия – т.е. посредством субект, който рано или късно ще упражнява някаква власт.
Самото упражняване на власт, от своя страна – и този факт е от фундаментално значение – снема тревогите в мнозинството. Това личи от сравняването на степента на проникване на ДПС във властта и интензивността на негативните нагласи спрямо турците: колкото повече ДПС упражнява власт, толкова повече намаляват негативните настроения спрямо турците.“

стр.12

Ех, конспирациьо българска, докаде стигна. Това е доклад на Министерски съвет.

Положението, обаче е точно обратното.

В България никой не мрази турците, а негативното отношение е насочено само към ДПС. Дали поради личностите вътре, дали поради „кръга от фирми на Доган“, дали поради корупционните скандали, дали поради това, че се нагласят като фурнаджийски лопати в политиката, само и само за да бъдат във властта, дали поради съсипването на цели сектори на икономиката и невъзможността да се добереш до тях, само защото незнаеш отговора на „сен тюрк мисин, боб марли“.

Не е ли заблуда този доклад? Не се ли дава още една причина да не се изпусне златната кокошка от страна на ДПС.

Този път няма да мине, нали?

2 мнения за “Скандален доклад на НССЕД дава рамо на ДПС

 • Reply Kamen Tomov 02.04.2008 at 17:56

  >> …колкото повече ДПС упражнява власт, толкова повече намаляват негативните настроения спрямо турците.
  > …
  > В България никой не мрази турците, а негативното отношение е насочено само към ДПС.

  Аксьоми:
  1. Българите мразят ДПС;
  2. Българите не мразят турците;
  3. Ако турците нямаха представителство във властта, те щяха да трупат напрежение, от което можеше да се получи взрив в региона.

  (1) и (2) ги споделяш, (3) и го промълчаваш.

  Кое е по-добре – българите да мразят турците или българите да мразят ДПС?! Всъщност съм съгласен, че горния цитат е неуместен – българите не мразят турците.

  След като съответна група хора поддържат съответна политическа партия то можем да идентифицираме тази група хора с тази партия. Тривиално нали?

  Да плюеш по ДПС без да предлагаш алтернатива е безсмислено. Имат си някакъв електорат, който си ги избира и толкова. Те явно правят повече за тях от колкото тия от Атака.

  Каква алтернатива предлагаш?

 • Reply chervenata 02.04.2008 at 15:07

  Предоставения линк за доклад не се отваря, но цитатът който сте отворил в достатъчност ми затвърждава мнението, че всъщност ДПС доста добре е стъпило в политическото управление. Едно скромно доказателство, за което е правеното наскоро проучване за етническа принадлежност сред родителите на ученици. Като любопитна гражданка, на въпросът ми отправен към местна шефка на РИО – защо аджеба ни въпросват така безпардонно и анонимно, предвид Закона за защита на личните данни, ми се отговори, че всъщност подобно проучване цели да информира управляващите как да се разпределят парите в т.нар. делегирани бюджети. Респективно където малцинствено училищата са „добре“ представени парите да бъдат в повече. По моя логика това си е една абсолютна дискриминация към умиращата ни българска нация. С една дума – колкото повече ДПС упражнява власт, толкова повече намаляват негативните настроения спрямо нея от нейните си членове.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.