Скандален доклад на НССЕД дава рамо на ДПС

В доклад на Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографките въпроси се казва следното:

„Турци:

Негативните стереотипи относно турците са политически – т.е. отнасят се до някакво приписвано на турската общност намерение за опасно (т.е. не за общото благо) упражняване на публичната власт. Решенията, следователно, също трябва да бъдат предимно политически – т.е. отнасящи се до публичната власт. Ясно е, че българското общество отрано е напипало решението: включването на турците в демократичното представителство посредством политическа партия – т.е. посредством субект, който рано или късно ще упражнява някаква власт.
Самото упражняване на власт, от своя страна – и този факт е от фундаментално значение – снема тревогите в мнозинството. Това личи от сравняването на степента на проникване на ДПС във властта и интензивността на негативните нагласи спрямо турците: колкото повече ДПС упражнява власт, толкова повече намаляват негативните настроения спрямо турците.“

стр.12

Ех, конспирациьо българска, докаде стигна. Това е доклад на Министерски съвет.

Положението, обаче е точно обратното.

В България никой не мрази турците, а негативното отношение е насочено само към ДПС. Дали поради личностите вътре, дали поради „кръга от фирми на Доган“, дали поради корупционните скандали, дали поради това, че се нагласят като фурнаджийски лопати в политиката, само и само за да бъдат във властта, дали поради съсипването на цели сектори на икономиката и невъзможността да се добереш до тях, само защото незнаеш отговора на „сен тюрк мисин, боб марли“.

Не е ли заблуда този доклад? Не се ли дава още една причина да не се изпусне златната кокошка от страна на ДПС.

Този път няма да мине, нали?

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

2 мнения за “Скандален доклад на НССЕД дава рамо на ДПС”

 1. >> …колкото повече ДПС упражнява власт, толкова повече намаляват негативните настроения спрямо турците.
  > …
  > В България никой не мрази турците, а негативното отношение е насочено само към ДПС.

  Аксьоми:
  1. Българите мразят ДПС;
  2. Българите не мразят турците;
  3. Ако турците нямаха представителство във властта, те щяха да трупат напрежение, от което можеше да се получи взрив в региона.

  (1) и (2) ги споделяш, (3) и го промълчаваш.

  Кое е по-добре – българите да мразят турците или българите да мразят ДПС?! Всъщност съм съгласен, че горния цитат е неуместен – българите не мразят турците.

  След като съответна група хора поддържат съответна политическа партия то можем да идентифицираме тази група хора с тази партия. Тривиално нали?

  Да плюеш по ДПС без да предлагаш алтернатива е безсмислено. Имат си някакъв електорат, който си ги избира и толкова. Те явно правят повече за тях от колкото тия от Атака.

  Каква алтернатива предлагаш?

 2. Предоставения линк за доклад не се отваря, но цитатът който сте отворил в достатъчност ми затвърждава мнението, че всъщност ДПС доста добре е стъпило в политическото управление. Едно скромно доказателство, за което е правеното наскоро проучване за етническа принадлежност сред родителите на ученици. Като любопитна гражданка, на въпросът ми отправен към местна шефка на РИО – защо аджеба ни въпросват така безпардонно и анонимно, предвид Закона за защита на личните данни, ми се отговори, че всъщност подобно проучване цели да информира управляващите как да се разпределят парите в т.нар. делегирани бюджети. Респективно където малцинствено училищата са „добре“ представени парите да бъдат в повече. По моя логика това си е една абсолютна дискриминация към умиращата ни българска нация. С една дума – колкото повече ДПС упражнява власт, толкова повече намаляват негативните настроения спрямо нея от нейните си членове.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.