Web 2.0 в България (3.0)

Новата седмица започва с нови предложения за Уеб 2.0 идеи и приложения. Ако не знаете, започнах да събирам тези Уеб 2.0 примери в специален каталог, който се надявам скоро да си има собствен URL и разчитам на всеки да допълва и да твори.

Ето и поредното ми „откритие“ – Аxeny

Според създателя му, сайта е за:

„Казвам се Axeny и работата ми е да показвам стойността на Google PageRank на произволни сайтове. Тя представлява цяло число от 0 до 10 и зависи от количеството и качеството на връзките към твоя сайт. Висок Google PageRank ти дава сила на изходящите връзки и самочувствие.

Този сайт е проектиран да бъде център за доставка на Google PageRank в България. Предлагам ти два W3C стандартни бутона за твоя сайт. Те ще показват моментната стойност на Google PageRank на всички твои страници. Технология е нова и гарантира бърза и безотказна работа.

Хубаво е, че се появява и такъв сайт. Спомням си времето когато разработвах RIXP, че в него имаше и функционалността да изчислява посредством алгоритъма на Google стойността на PageRank. С течение на времето, обаче от гиганта, решиха да сменят алгоритъма и все още не са публикували целия, но все пак има и други начини за показване на тези стойности.

Предимството на Аxeny, е че е в България. Недостатъка му е, че ползва съмнителен хостинг , който се зарежда много бавно и е добре, ако ще се предлага тази услуга да се замислят сериозно върху това

Да му пожелаем успех и да се надяваме, че ще се развива.

Другото интересно за днес е, че Svejo.net е със нов дизайн, който лично на мене ми харесва. А на Вас?

Aко се интересувате от тематиката, моля вижте и тази новина.

5 мнения за “Web 2.0 в България (3.0)

 • Reply ajaxus 13.09.2007 at 11:37

  Аxeny е добро сайтче, но не вярвам някой реално да го използва.
  Хората които се интересуват от PR на даден сайт обикновенно имат инсталиран Google Toolbar ;)

 • Reply Богомил Шопов 12.09.2007 at 10:52

  О аз съм в Zip-a отдавна, но не съм си слагал нищо там. А за one.bg може и без покана май, но според мене тази мрежа леко е позамряла.

 • Reply Anislav 11.09.2007 at 20:02

  На мен zip.bg ми допада, пак е социална мрежа. Мога да ти изпратя покана ако искаш. Може ли да ми изпратиш покана за one.bg :)

 • Reply Anislav 11.09.2007 at 19:55

  Svejo.net определено изглежда по-добре от преди, но все още има какво да се желае :)

 • Reply Yavor 11.09.2007 at 8:02

  Не разбрах, какво общо има PR чекър с Web 2.0?

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.