IPhone, Android и СЕП: Бъдеще в телефона.

Ако вече имате бижуто, наречено IPhone, вече можете да управлявате колата си с него. На течащото изложение в Лас Вегас в момента, беше показан продукт, с чиято помощ можете да палите колата си, да и правите проста диагностика, да контролирате прозорците и още интересни неща.

Демонстрацията, можете да видите, тук.

Интересното в случая не е новата благинка, която вече желаят повечето потребители в САЩ, а е развитието на общата технология и схващането, че телефона вече не е само ‘алото’, а е дошло време, телефона да се превърне в едно многофункционално устройство, чрез което, можете да извършвате ред дейности, като това показано по-горе.

Началото
Тази концепция, според мене, първи подхванаха Нокия, като направиха телефона, машина за слушане на музика, навигация, разходка в световната мрежа и за гледане на видео. Следващото поколение такива устройства, ще бъде като това, което виждаме тук. С помощта на няколко бутона, можем да управляваме колата си. Сигурен съм ,че скоро ще видим и отговора на Google, с техния телефон и цяла нова серия идеи, които се очаква да изкарат съвсем скоро.

У нас?
Нека не забравяме и българските СЕП-аджии, които освен, че ще превърнат телефона ни в средство за плащане, ще ни предложат и други приложения на това, с което досега само се налагаше да говорим.

Бъдещето
Общото между IPhone, Android на Google и дори на СЕП, е това, че те са обърнати и отворени към потребителите за създаване на нови услуги и за генерирането и приложението на нови идеи. Като казвам ‘отворени’, това не значи, че реализацията на проектите е работа на една от трите компании, а е работа на всеки един от нас, било то с идея, било с парче код, било и с такова цяло решение за управление на автомобил.

Компаниите осъзнават факта, че те не могат да направят всичко на света и давайки начин на потребителите си и на отделни компании да развиват продукта и платформата, те остават актуални на пазара и съответно печеливши.

Споделянето на технологии и ресурси е и начин за компаниите, които се занимават с тези нови технологии да печелят добре, разпределяйки си един доста голям пазарен дял от тези услуги. Освен това, платформите разработвани от доставчиците помагат на всеки да достигне до потребители, които никога няма да може да достигне, ако работи сам.

Ползата за двете страни е добре известна, остана само да се включим в технологичната революция, всеки със своя дял.

2 мнения за “IPhone, Android и СЕП: Бъдеще в телефона.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.