Линукс ще движи телефона на Google?

Слухове тръгнаха из целия Интернет за това какво ще се прави от Google и дали ще предлагат телефон. Да ще предлагат. Според източници близки до компанията с дизайна на устройството, което ще бъде уникално като продукт по изключително ползваемо, се е е заела HTC.

Пак според слуховете, следващата седмица от компанията ще обявят, че ще излязат на пазара на Линукс-базираните телефони, което ще им даде голямото предимство да бъдат първият истински Линукс-телефон, който ще достигне реално до ръцете на хиляди клиенти в Европа и още повече по целия свят.

Освен този факт, Google, ще се сблъска лице в лице със компании като Symbian, Microsoft и Enea, които разработват операционни сиситеми за мобилни платформи, което е предизивикателство, което от компанията ще поемат с удоволствие.

Официалната позиция на Google е че те изобщо нямат планове за такова нещо.

Е, времето ще покаже и това. Тъжната новина е , че у нас скоро едва ли ще можем да използваме устройството и дори да имаме такава възможност ще ни излезе доста солено, както всички опити до сега за влизане на нови устройства със световен интерес…

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.