Нови и интересни програми и идеи в брой 4

Юбилей – Wikipedia направи нов рекорд от създаването си

Броят на статиите в on-line енциклопедията Wikipedia достигна до 2 000 000, съобщава New York Times. Това е своеобразен юбилей за енциклопедията. Уикипедия (на английски – Wikipedia) е многоезична, мрежово-базирана свободна енциклопедия.

Linux Mint 3.0 KDE Edition

KDE версията беше създадена от и за Linux Mint общността и е базирана на Bianca-KDE, но съвместим с всички Feisty хранилища. Най-важното в него е:

• Linux kernel 2.6.20-15
• KDE 3.5.6
• Beryl 0.2.1 с Beryl-Manager

Google даде рамо на мрежа с отворен код
Интернет компанията е един от най-големите потребители на Linux и сега се присъедини към IBM и Red Hat в патентната мрежа с отворен код.
Този ход е сериозен прогрес за Open Invention Network, организация, създадена с цел да премахне безпокойството от патентни съдебни процеси от плещите на Linux разработчиците.

Google е не само един от най-големите глобални потребители на софтуер с отворен код, но е и първият член в организацията, който е и краен потребител на този софтуер. Другите членове в патентната мрежа, сред които са IBM и Red Hat, са вендори, продаващи продукти, базирани на софтуера с отворен код.

Evolution v2.11.90щ

Evolution е програма за работа с електронна поща, календар и адресна книга за Linux в работна среда Gnome. Evolution е много добър аналог и заместител на MS Outlook.

Тази информация се подготвя благодарение на партньорите ни от noTrial.info

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.