Телефони с Линукс

У нас са много малко предложенията за телефони с Линукс, но този факт се дължи на световната тенденция. Повечето големи компании, обявяват такива телефони и чакат макретинговия ефект да ги достигне.

Ето преглед на 2 телефона с Линукс, които ми попаданаха скоро, като информация в Интернет разбира се. Още от сега казвам, че дори и да искате не можете да си ги купите, поне към този момент:

Grundig B700
w
Телефонът е дело на:

Самият телефон е с дебелина 10 мм, което си е много, ама много тънък телефон. Той е снабден със 2-мегапиксела камера, има и mp3 плеър и такъв за видео- съдържание, радио. Екрана е 2.3 инчов със 320 x 240 резолюция.Според производителя минималното време за говорене е два часа и половина, а може да издържи без презареждане над 150 часа.

Освен за видео, радио и звук, телефона може да се използва и за … разговори по него :) работи в EDGE/GSM сферата и има стандартен USB 2.0 изход за работа с PC. О да, има и Bluetooth и 100 МБ вътрешна памет и microSD слот. За съжаление не се знае кога можем да го очакваме или да си го поръчаме. Няма данни за цени.

ImCoSys
Ето, че дойде време за моят любим телефон, който аз си пoръчах преди близо година и още чакам да дойде. Като махнем настрани този факт, телефонът наистина си заслужава вниманието, най-малкото заради това, че поддържа Wifi, GPS и телефон в едно, като цената му е два пъти по-малка от аналогичното устройство на Nokia – Nokia N95.

Дамиииии и господаааааа, ето го и негооооо:
е.

Нека да обърна и малко внимание на детайлите:
Процесор:
TI OMAP 730, 200 MHz

Данни за достъп:
Quadband GSM (850/900/1800/1900)
GPRS Class 10
Bluetooth 1.2
WiFi 802.11b (WPA supported)
USB
RS232

Още
SMS/MMS/Contacts/Calendar/Memo/ Calculator/World Clock/GPS Navigation
SMTP/POP3/eSMTP/WAP 2.0/Push Mail/ JAVA (MIDP 2.0)/Internet Browser/WAP Browser

Цената му е в рамките на 800 лева

Прочетете още за него.
Има интегриран GPS и тегло от само 168 грама (!!!). Това за мене е истински добър телефон, и нека да не забравяне, че все пак се движи от най-добрата ОС в света – да, да, … Линукс телефон е.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.