OpenFest – станете лектор

Какво е OpenFest
OpenFest e ежегодна конференция, посветена на свободния софтуер, свободната култура и свободното споделяне на знания. Създаден като празник на почитателите, създателите, поддръжниците на софтуер с отворен код в България и целящ да популяризира проекти и идеи, днес OpenFest е най-голямото събитие в България, включващо технически лекции, презентации на конкретни продукти, проекти и бизнес-модели, концептуални дискусии за проблематиката, разработването и внедряването на свободния софтуер и софтуера с отворен код, форум за свободно изкуство, интерактивни инсталации, аудио-визуални изложби.

Прочетете повече за празника и за историята му.

Зов за лектори
Kакто всяка година така и през тази имаме нужда от вашите лекции за да стане това събитие полезно. Ако искате да сте лектор, моля имайте предвид следните теми:

OpenTech – технически лекции на тема свободен софтуер и софтуер с отворен код
OpenBiz – лекции, ориентирани към въпросите на бизнеса със свободен софтуер и софтуер с отворен код. Търсим лектори с РЕАЛЕН опит в въвеждането на такива решения.
– OpenArt – презентации на тема свободна (отворена) култура, свободно съдържание, Creative Commons

Както и досега в рамките на OpenFest ще се проведе и BSDcon – годишната конференция на потребителите на BSD, за която също може да се изпращат заявки за лекции.

За да можете да заявите вашето желание да участвате на OpenFest 2007 ще трябва да попълните формата на дъното на тази страница.

Продължителността на презентацията трябва да включва и предполагаемото време за въпроси от публиката и отговорите на лектора. Допълнително време за дискусии не се предоставя. Типичната продължителност на лекциите е 30-45 мин. По изключение ще бъдат приемани презентации с продължителност до 90 минути. Всеки автор може да подаде до две заявки за лекции.

Ако имате въпроси, можете да ги зададете на papers@openfest.org

Благодарим Ви !

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.