Алекс Букарски – една македонска личност

Не знам как точно да опиша Алекс Букарски. Едва ли може да се опише точно човек, който виждаш за първи път и то за малко, но все пак бих могъл да опитам.

Алекс е типичен македонец, но с мислене различно от по-голямата част от македонците. Той умее да мисли и да критикува и най-вече да държи на мнението си и да го отстоява, което много рядко се среща като качество, дори и у нас. Някаква свежест лъхаше от него и заедно с погледа му върху живота, която описва в книгата и с начина му на изразяване, достигащ до доста интересни контрасти, остави у мене един жив и интересен спомен.

Чудесно беше, че в книгата на всеки, остави различно послание, което показва още силни черти от характера му, което според мен говори за това, че той приема човек като личност, а не като част от стадото, на което той да бъде духовен пастир, па макар и за кратко.

Той мрази Коелю и обича свободата, а книгата му е уникална, лесна за четене и оставя разбирането за това, че всички хора, поне на балканите, можем и да сме еднакви в доста отношения, ако не в порното, то поне в непримиримостта и в дължините на ония ни работи, който ги има естествено.

Заслужава си да си купите книгата, която освен че е на символична цена, според мен е задължителна хора, които искат да разберат повече и за Македония и да се забавляват страшно много.

Амин !

Още материали:
Снимки на блога му от представянето
Как издателите видяха представянето

Аудио:
Ето запис от представянето на книгата:

One thought on “Алекс Букарски – една македонска личност

  • Reply rover 24.05.2008 at 14:09

    Беше много човешка атмосфера. Представянето мина спокойно и се въртеше около на пръв поглед изглеждащата космополитна личност на Букарски (с изключение на нестихващите политически въпроси на една госпожа от задните редове!). Авторът изглежда симпатяга, а по-важното е, че книгата е силна. Вземете си я, ще ви се сторят добре похарчени 10 лева.

    На мен ми направи особено впечатление и много красивата млада дама, която стоеше до г-н Шопов

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.