МВР настоява за тотален контрол върху гражданите

В предложение за промяна в закона за електронните съобщения МВР вкарва като закон текста на под-нормативния акт на наредба 40, част от която беше отменена от ВАС по делото спечелено от фондация „Достъп до информация“.

В предложението фигурира и вече отменения член от съда.

Ето и още нови неща, които искат от МВР, които се различават и от предната наредба 40 и от Директивата на ЕС, която би трябвало да се транспонира у нас.

1. Предават се данни не само на абонати и регистрирани потребители
(registered users), a данни на абонати и потребители;

2. Сред данните на викащия (източника на връзката) вече ще се събират и
ЕГН (за ФЛ) и ЕИК (за ЮЛ) – по Директива е предвидено да се събират имена и
адрес;

3. Мобилните оператори се задължават вече да събират данни за
потребителите си с предплатени карти – да могат и за тях да предоставят име,
ЕГН, адрес, …

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

14 мнения за “МВР настоява за тотален контрол върху гражданите”

 1. За никой не е тайна, че нито комунизмът, нито комунистите са си отишли. Те така обичат- да имат пълен контрол, да всяват страх, да се вмъкват дори под чаршафите ти… За да могат на воля да лъжат, крадат и безчинстват, защото за тях свободата и спазването на законите са опасни. Те „стоят“ над живота , над закона и смятат , че привилегиите са им по наследство.

 2. Свежо: Вместо да признаят вината си от миналата седмица, че продължават да мислят, че могат да бъдат безнаказани и че са велики. Това е абсолютно идиотска простотия.
  Четейки поста на мамма_1 се сетих за един случай. Когато беше мълчаливото шествие в памет на Стоян Балтов ходехме по улицата и се развяваха някакви знамена „Мутрите вън от студентски“. Ходейки си видях Ауди С8 (уникална кола), минаваше трудно, заради шествието. Тогава на ум си казах „Заради такива идиоти са онези лозунги“ и в този момента, двама от охрянващите шествието ОРГАНИ се спряха до аудито, прозореца се отвори и вътре бръснат тип се усмихна и ги погледна. Те свалиха фурашките си в знам на поздрав, сякаш това бе шефа им. Разговора мина приятно, по всичко личеше, позабавляваха се и човека с аудиот отпраши с мръсна гас, а ОРГАНИТЕ гордо сложиша фурашките си и погледнаха важно, бяха горди, че са се докоснали до такова возило…това е да си роб, ОРГАНИТЕ са робите.

 3. Свежо: Абсолютно правилни и мъдри разпоредби. Предлагам още две точки:
  1.Когато ОРГАН на реда види стедент му иска лична карта и прави всичко възможно да не участва в протеста.
  2.Когато ОРГАН на реда види три-четири черни джипа с еднакви номера кръстосва краката като жрица на любовта и ако му отвеят фуражката се навежда да я вземе и единадесет минути седи в тази поза.
  Какво искаш от ОРГАНИТЕ?

 4. Свежо: O! ТОТАЛИТАРИЗЪМ НЕщО ПОДУшВАМ …ХМММ ПОЗНАТА СМРАД!
  ЗАщО НЕ НИ КАЖЕТЕ ПРОСТО ДА НАПУСНЕМ СТРАНАТА И ДА СИ СЕ КОНТРИЛИРАТЕ САМИ БОКЛУЦИ!?

 5. Свежо: Ще спрем ученето защото е безмислено малоумно ,една чистачка ИЛИ друга невисша професия (без да обиждам!) да получава колкото един завършил (че и отгоре) висше образование ,а същите вишисти в нормалните страни да живеят НОРМАЛЕН ЖИВОТ БЕЗ СТРАХ ЗА БЪДЕщЕ И СРАМ ПРЕД СЕМЕИСТВО чЕ НЕ МОГАТ ДА ГО ИЗХРАНЯТ КОЛКОТО И УМНИ КАДЪРНИ И РАБОТНИ ДА СА!
  ЩЕ СПРЕМ и ДА РАБОТИМ ЗА ДА СПРЕ МАшИНАТА (МЕСОМЕЛАчКАТА) В КОЯТО ЖИВЕЕМ ПОТДЪРЖАМЕ А ТЯ НИ УНИщОЖАВА УНИЖАВА И ПРЕДАВА!
  СВОБОДА РАВНОПРАВИЕ И НОРМАЛЕН ЖИВОТ ИСКАМЕ СЛЕД ПчТИ 20 ГОДИНИ МИЗЕРИЯ НИщЕТА СРАМ И НЕУДОВЛЕТВОРЕНОСТ,КАКТО И ПРЕДАТЕЛСТВА ОТ СТРАНА НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ПОИЛТИЦИ,КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НИ!
  СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ (НЕ НАшАТА А ТЯХНАТА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ!) !!!!

 6. Aко стане закон – тогава. Но по -добре да не става.

 7. Еее, тия вече прекаляват.
  Няма ли накой сайт на МВР който да посетим няколко милиона пъти в знак на протест. Ако доставчика ми почне да логва кои сайтове посещавам. Веднага ще напиша бот който по цяла нощ обикаля из нета на случаен принцип. И ако всички го направят това … ще ги питам от МВР как ще анализират логовете и къде ще ги съхраняват

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.