МВР се опитва пак да вкара безконтролното подслушване

След като преди няколко дни депутатите приеха един чудесен закон за електронните съобщения в който успя да се намери баланса между правата на гражданите и възможността службите да си вършат работата за да залавят престъпници, се оказва, че на МВР не е това целта.

След като вчера Министър Миков не успя да отдели време да се срещне с депутатите от вътрешната комисия, се появи и документ, който е законопроект за промяна на закона за електронните съобщения, който връща текстовете отменени от ВАС, за пасивен технически достъп до данните за цялата ни комуникация, плюс доста още неща.

Промяната става само броени дни след обнародването на променения и гласуван вече закон в Държавен вестник. Ако това се случи, ще е безпрецедентно нарушаване на цялата система на градене на закони и на демократичните принципи на обществото, да не говорим за правата на хората.

Aк сте забравили какво ще може МВР да прави с данните ви, ако има пасивен достъп – вижте това видео или посетете http://svobodata.org за повече информация или потърсете в Интернет, докато все още можете свободно.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

6 мнения за “МВР се опитва пак да вкара безконтролното подслушване”

  1. Подходът на Миков в този случай мове да се характеризира само с една фраза-
    То го гониш през вратата , той влиза през прозореца.
    И после разни умници ми говорят, че същият този Миков бил добър юрист! Че кой пък твърди,че един добър специалист не може да бъде перфектна гад?
    Тръбва такива нахали да бъдат да бъдат смачкани като от африкански слон.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.