Гласуване за ЗЕС – протокол

Помните ли последното гласуване за ЗЕС? Първо гласуваха текста, после беше поискано прегласуване, след това имаше оспорване и т.н. Можете да прочетете повече тук.

Ето и статистиката за гласуване и по групи и поименно. Това май е първия протокол, който виждам издаден от Парламента за поименно гласуване.
gv090409.pdf – Протокол по групи: Интересните гласувания са 5 и 6
iv090409.pdf – Протокол поименен – гледайте колона 5 и 6

Изтеглете файловете от тук.

/Файловете са от парламента и се отварят с Акробат 9, поне при мен/

Това гласуване е много важно за гражданските права и вотът е показателен за това кои как се отнася към гражданите и към правата им. Повече за проблема, който тече от една година можете да прочетете в секцията ми за цифрови права (от горната част на блога).

С две думи…
Този който е гласувал със „ЗА“ в протокола е посочен с + е за безконтролен достъп на МВР до вашите данни за е-mail и телефонна комуникация
Този който е гласувал с въздържал се отново е „За“ безконтролен достъп (с протокола е отбелязан с =)
Този който е гласувал против е за правата на гражданите и против опитите на МВР за безконтролен достъп – мислете като идете да гласувате. (в протокола е отбелязан с -)

Интересното е че, има доста хора, които са били на първото гласуване и после са отишли да „пият кафе“, а други, които са имали едно мнение и след 10 минути са имали друго, странно…

9 мнения за “Гласуване за ЗЕС – протокол

 • Reply Моите предложения за промяна в правилника на Народното събрание в Блог на Богомил "Бого" Шопов 22.07.2009 at 8:19

  […] Как изглежда сега протокол от гласуване, можете да видите в статията тук. […]

 • Reply Спас Колев 23.04.2009 at 13:46

  Опс, грешка. Мислех си за един друг закон…

 • Reply Спас Колев 23.04.2009 at 13:42

  Технически гласът „въздържал се“ е равносилен на „против“ при гласуване на отлагателно вето, тъй като се изискват минимум 121 гласа „за“.

 • Reply sstoyanova 23.04.2009 at 11:10

  Супер си! Направих си доста интересен списък, който на мажоритарен вот гласуван от съвестни граждани ще останат в парламента около 26 човека! =)))Направо ме разсмиват онези дето си менкат плюсчетата и минусчетата… сигурно в почивката като са хапвали кюфтенце и са се задавили, казали са си: „Май дедо Господ нЕма да ми прости…“ и хоп-поправка! И вече сме чисти и безгрешни като момини сълзи! =)
  Справки като тази, която си ни постнал тук са доста полезни, не знам дали са предоставени на широк обществен достъп, но хората трябва да се интересуват от това, а не после по избори да слушат само сладките им обещания и да си вярват, че ще влязат купища съвестни и дълбоко патриотични народни представители. =)

  Направи ми лошо впечатление колко много хора отсъстват, съдбата на практика ни се решава от няколко човека.

 • Reply Set 23.04.2009 at 1:51

  Ако на малкото трезвомислещи/непромити/немалодушни Българи не им е станало ясно, нека си го изясниме веднъж завинаги, на ония родоотстъпници НЕ им пука за България, ни за род и родина ( поправка : пука им само за техния си род и обкръжение, как и колко повече да заграбят . Значи крайно време е да се приеме положението такова каквото е и да се престане с това културно, но не водещо до нищо псевдо-съпротивление на безграничната наглост на управляващите, за Бога ами те са една шепа „хора“, не казвам да се „разправиме“ с тях, но освен протестни действия ( каквито вече няма, а и ясно се видя, че хората напъващи се да ги водят, в по-голямата си цялост са некомпетентни за такъв вид дейност/борба и лесно манипулируеми , да ги зажулиме там където ще ги заболи – по джоба, да изкараме на всичките фирмите и компаниите в които участват – да ги бойкотираме и то грубо и брутално, тъй както те са бойкотирали правото ни на свободно развитие, не само призиви да не се ползват техни услуги а и целенасочена борба за затриване на икономическия им статут като фирми и компании, всеки от нас работи някъде и всекидневно взема решения с коя друга фирма ще се върши бизнес или ще се ползват нейни услуги, да изключиме кръга им от фирмички от нашето ежедневие, както и продуктите които предлагат, да ги атакуваме чрез публикации, изказвания, живи протести и всякакви начини, нека да започнеме да им даваме това което са заслужили, защото ако днес не започнем с това, утре ще е време в което ще трябва да се изкупуват и техните и нашите грешки с кръв и тя пак ще е Българска и хич не съм краен а това си е живата истина, защото и във всички световни организации да влезнем, България, някогашната империя, майка на толкова горди, храбри и достойни хора, суверинитета на която е извоюван с купища кости и реки от кървища ще продължава да упада, да се руши, да следва чужди интереси и в един момент целия този хилядолетен завет, всички тези борби и скъпи жертви ще отидат нахалост заради еденици алчни родоотстъпници, готови за собственото си благо да продадът най-скъпото що съществува – народа, земята си, и честта на България, защото те чест и достойнство нямат и към тях честно и достойно не трябва да се държиме.

 • Reply бойкоСтефанов 22.04.2009 at 18:54

  Свежо: *
  Галерия с Жени
  Виж кой е онлайн! Галерия снимки
  Salsa.bg
  *
  Механа Студентски град
  Народна музика, Скара на жар Битов Ресторант Боримечката
  http://www.borimechkata.com/gallery.html

  МЕХАНА СТУДЕНТСКИ ГРАД
  шедьовър на боримечковото изкуство от региона на Симеоново, софийско. 2009-та ни връща в 1869.

  За какво бил прехода?

  То добре, но накъде бил прехода? Към време оно

 • Reply бойкоСтефанов 22.04.2009 at 18:23

  Свежо: Има улики, които ме карат да предполагам, че българското контраразузнаване събира данни със специални разузнавателни средства (СРС) за нашите партньори от НАТО и Европейския съюз, сензационно обяви председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Минно Спасов в интервю за Би Ти Ви.

  „Геополитическите интереси на България са променени след като влязохме в НАТО и Европейския съюз и ако се окаже, че действията на службите ни все още са насочени към Америка и Западна Европа, които са ни съюзници, а не към Русия, това означава, че нещо не е наред“, заяви депутатът от НДСВ.

  Особено при сегашната политика на Русия, която отново иска да завладява своите бивши колонии, допълни Спасов.

  „“Винаги внимавам какво говоря, не само по телефона“, заяви Спасов, но отказа да съобщи откъде черпи информация за такива действия на спецслужбите.

  Подобни операции били една от причините депутатът да поиска справка за средствата, изразходвани за подслушване от българските служби.“ Минчо Спасов: Има улики, че службите ни подслушват партньори от НАТО и ЕС
  12.09.2008 09:08
  „Геополитическите интереси на България са променени и ако се окаже, че действията на службите ни все още са насочени към Америка и Западна Европа, които са ни съюзници, а не към Русия, значи нещо не е наред“, заяви депутатът от НДСВ.
  http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1232509

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 22.04.2009 at 13:13

  Да, с 9 се отварят

 • Reply Филип 22.04.2009 at 13:09

  Файловете не се отварят под Линукс (Ubuntu 8.10) нито с Evince, нито с Adobe Acrobat Reader 8. Явно трябва само с Адоби 9.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.