Android навлиза и сред мини-компютрите

След около 3 месеца се очаква първия лаптоп с операционна система Андроид на Гугъл. Той се нарича Алфа 680(Alpha 680) и ще струва към 450 лева. Той ще използва 533MHz ARM 11 процесор и ще има магичния 7-инчов екран и внимание … ще разполага с 2 батерии, даващи нормална работа за 12 часа.

Ха, да видим !

Ако още не сте започнали да учите как да си пишете собствени приложения за андроид – почвайте :) вече е достъпна версия 1.5 с много нови въжможности и съответно, ще се поналожи да се пренапишат някой неща,ако сте ползвали стара версия но това си е част от спорта.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

5 мнения за “Android навлиза и сред мини-компютрите”

 1. Икраткото! („… да се пренапишат някоИ неща…“)
  :)

 2. Е то това е голямата идея на google. То им бе ясно от самото начало, че нещата няма да станат за 1 година, а също и че, няма да спрат до мобилни телефони. Според едни статистики на google, за 2007 70% от всяко едно влизане в Интернет е било през мобилно устройство (лаптоп,pda, smarthphone, UMPC,netbook). Защо да хвърлят милиони за дял от 30% и да се борят с Linux, Mac и Windows, които не може да ги бутнеш, като могат да вземат 70% (че и расте).
  Google винаги са били добри в предвижданията. Телефони, netbooks, телевизори, коли (медиата в колата е голям пазар също), медицинска апаратура…..
  Затова го правят по този начин Android

 3. Кога ще пуснат Андроид за Телевизори. Марморя навсякаде из нета. Андроид за телевизори ще избие рибата. Представете си:
  Натискате едно копче на дистанционното и телевизора ви става на нискобюджетен компютър. Броузер, карти, мейл, банкиране, музика, филми, торенти… Както и Гугъл услугите който заместват офис-а на майкрософт. Едно устройство което би могло да прави това ще струва към 50-100 долара. И с един оптичен сензор за долар-два може дистанционното ви да стане на мишка.

 4. Един глас и от мен…

  Мисля си, че беше време да пуснат нещо такова, след пускането на gmail, както и техния улекотен браузър. Дойде и ред на това. Само се надявам да е добро, а много фирми и безплатно на първо време.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.