Интернет може да промени света

Ние вярваме, че група отдадени и енергични хора, ориентирани към услугите, могат да постигнат почти всичко. Ето защо впрягаме силата на Интернет и страстта на Мозила-общността, за да видим колко голяма промяна можем да направим за една седмица.

Какво представлява седмицата на Мозила?

През седмицата между 14 и 21 септември, 2009 г. каним хората да се опитат да използват Интернет, за да подобрят обществото си.

Търсим хора, които искат да споделят, дават, участват, създават и сътрудничат като предоставят времето и таланта си на местните организации и хора, които се нуждаят от помощ.

Мозила вярва, че всички трябва да знаят как се използва Интернет, да имат лесен достъп до него и да си прекарват добре, докато са онлайн. Като използваме способностите на общността ни за писане, проектиране, програмиране, разработка и цялостно техническо ноу-хау, ние смятаме, че можем да направим Интернет по-добро място за всички ни.
Мозила има дълга история на промяна на света и Интернет по всякакви невероятни начини. Когато членовете нашето общество решат да действат, те правят сериозни промени:

  • Учат възрастни граждани как се използва Интернет;
  • Показват безплатно как се използват социалните мрежи, с цел увеличаване на потребителите им;
  • Помагат при инсталирането на безжичен Интернет в училищата;
  • Създават помощни материали за ползване на Интернет в компютърния кът в библиотеки;
  • Предоставят ново оборудване за местни компютърни центрове;
  • Обновяват уебсайтове на сдружения с идеална цел;
  • Популяризират ценностите на отворения Интернет пред други обществени организации;


Какво е Мозила?

Ние сме световна общност от хиляди хора, които искрено вярват, че силата на технологиите обогатява живота. Нашата организация не цели да печели пари, а да подобрява начина, по който хората навсякъде по света използват Интернет. Ние сме проект с отворен код, който се използва като платформа на някои от иновативните Интернет проекти. И най-вече, ние сме концентрирани върху една единствена цел: да направим Интернет по-добър за всички.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.