Провинциализъм или поведение

Отдавна не съм писал в тази рубрика с много подсказващо име.

Мразя думата провинциализъм в много аспекти, но има хора до които простотията и начина на правене на бизнес дотолкова се е впил с провинциализма, че се е получил някакъв синдром.

Малки бизнесменчета, които не ценят труда на хората и дават по 200-300 лева заплата на най-добрите си специалисти и съответно един човеко/час им излиза стотинки си мислят че са толкова успели, че имат наглоста да ти се сърдят когато узнаят истината, че са много зле и че тези 200 лева не са пари изобщо, що се отнася до добра работа и до начин за възвръщане на инвестициите много бързо. Ама бизнесменчетата не са и чували, че за да успееш, трябва да инвестираш.

Хей тук става дума за бизнес. Представяте ли си да отида някъде и да си харесам хубав фотоапарат и като ми кажат, че струва 1000 лева (примерно) и аз да им се разсърдя, че е много скъп ;))) Просто ще отида на друго място или ще събера парите.

От друга гледна точка ако този апарат не струва толкова колкото искат (в разумни граници) ще си отнесат по някоя псувня, като например оня телевизор на паметника „Левски“ дето струвал 40 к.

Хората сами трябва да извоюват заплатите си, а професионализма и добрата работа са на много висока цена. Така, че ако опрете до фирма Еконт (Econt) се замислете преди да си губите времето с хора, които не ценят професионализма.

3 мнения за “Провинциализъм или поведение

 • Reply Bogomil 21.12.2005 at 11:08

  Какво общо има Нетинфо тук, че не разбрах.

 • Reply schz 20.12.2005 at 23:52

  И втори коментар :
  в думичката провинциалист/провинциализъм няма нищо лошо (френски?).
  Обидата е селяк (забележка: не е селянин)

 • Reply schz 20.12.2005 at 23:36

  За съжаление Богомиле си прав, ама не съвсем .На фирмите работата им е да крадат клиенти, за това ги има.От друга гледна точка на „разработчика“ му се плаща „толкова, колкото струва“.От трета страна netinfo със сигурност, не са най-лоялните в бизнеса (собствен опит, извинявай).От четвърта страна 200 лева не са пари …
  От пета страна, си АБСОЛЮТНО ПРАВ, че качествен уеб означава пари, но не и в България, а да се бориш с навиците на рОбОтОдателите в БГ е безсмислено:
  „Защо да плащам повече, като мога да не платя или да платя малко?“
  We are the robots!

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.