FOSDEM 2010

На 6 и 7 февруари (събота и неделя), повече от пет хиляди разработчици на свободен софтуер и софтуер с отворен код ще се съберат в Свободния университет в Брюксел ( Université Libre de Bruxelles) за ДЕСЕТАТА ежегодна конференция FOSDEM.
(Карта: http://smali.me/1W0)

FOSDEM е ежегодно свободно и некомерсиално събитие за свободен софуер и разработчици на софтуер с отворен код, организирано от обществото за обществото.

To предоставя на разработчици на софтуер с отвoрен код и на потребители място, където да се свържат с други разработчици и проекти; място, където могат да разкажат на посетителите за последните новости в света на свободния софтуер и софтуера с отворен код; място, където се предоставя трибуна за лекции и презентации на ръководителите и разработчиците на тези проекти; място, където да популяризират развитието и предимствата на решенията със свободен софтуер и софтуер с отворен код. Въпреки че участието в FOSDEM е безплатно, организацията с благодарности приема дарения и спонсорство.


Тази година програмата е впечатляваща, а партито преди самото събитие, има дори нови елементи, основен от което е, намалението на цената на бирата.FOSDEM носи един специфичен дух и винаги е било много полезно събитие.

Повече за всичко, вижте на сайта му: http://fosdem.org

Aко искате да го посетите, можете да летите доста евтино с wizzair – те летята от София до Шарлеруа, вижте повече тук за това на сайта на авиокомпанията и тук:
http://smali.me/1VX

Цените в Брюксел са доста солени, но при добро желание, може да се намери нещо поносимо като места за спане.

Вижте това:
http://smali.me/1VY – за места за спане около гарата, което е място само на един автобус разстояние от мястото на провеждане;
http://smali.me/1VZ – за места близо до университета.

Имайте в предвид, че ако летите с Wizz трябва да сте близо до гарата, защото ще хващате най-ранния влак, за да можете да успеете за полета в обратна посока, ако не сте решили да истанете завинаги там :)

3 мнения за “FOSDEM 2010

 • Reply Николай 08.02.2010 at 11:51

  Здравей. Току що разбрах за това събитие и изглежда добре. Аз съм привърженик на свободния софтуер (не на отворения ;) ) и ще ми е интересно дори да направим някое събитие в България. Има ли действащо движение или нещо такова?

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 25.01.2010 at 20:07

  Здравей,
  Ухаааа! Ще се радвам да се видим. Няма нужда от регистрация или каквото е там. Ще се радвам да се видим. Ако имаш въпроси или затруднения – пиши пак или използвай някои IM – има ги в страницата за контакти

 • Reply Жоро 24.01.2010 at 21:57

  Здравей, Бого,
  Аз съм студент в Германия. Уча програмиране на мастърско ниво и съм привърженик на отворения код.
  Благодарение на тебе се надъхах да отида на FOSDEM като зрител. Чета твоя блог. Следя и работата и на зелените, на които симпатизирам.
  Нужно ли е да се регистрирам в някакъв списък или по някакъв формален начин за fosdem? Има ли други БГ с тебе? Ще се радвам да се засечем на място ако.

  Мерси за инфото,
  Жоро

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.