Подаръци за държавните служители

Това за момента ще го оставя без коментар, само ще напомня, че на държавните служители им е ЗАБРАНЕНО да получават подаръци, още по малко от МОИТЕ пари. Идиотщината в България продължава и няма кой да я спре.

60 000 държавни служители ще могат да инсталират безплатно софтуер на домашните си компютри, обяви министърът на държавната администрация Николай Василев.

Безплатният домашен софтуер за държавните служители ще бъде в рамките на новите 12 000 лицензи, които държава закупува от Microsoft. В момента администрацията работи с 48 000 софтуерни лицензи, но от Националната агенция по приходите, подали заявка за допълнителни 300 000, министерството на Николай Василев имало необходимост от повече от 2000, други ннституции също пожелали лицензи.

„От следващия месец започваме разяснителна кампания сред държавните служители за безплатния домашен софтуер”, обяви Василев. Представителят на Microsoft за България Теодор Милев обеща и безплатно обновяване на програмите за лицензираните потребители.

Източник.

18 мнения за “Подаръци за държавните служители

 • Reply eva 03.10.2006 at 15:55

  Типичното родно поведение- оплакваме се без да търсим решение. Аз обаче смятам да опитам…да „хвърля“ това на някои медии и опозиционни партии- работя с някои от тях. Предполагам, ще опитат да извлекат дивиденти, поне се надявам, а това комай ни устройва на този етап. Моля, не умувайте коментари, а как може да се пресече това и други подобни!

 • Reply drako 01.09.2006 at 0:54

  Че ще се прави ъпгрейд е ясно, с чии пари, пак е ясно. Нали на държавните чиновници, пасиянсите трябва да не им насичат. А в новата БОЗА, има толкова интересни и занимателни игрици влицащи в близо двестата долара БОЗА. Защо да им мрънкаме на хората от парламента и без това им е трудно да спят на работните си места. Защо след като похарчат нашите парици, не изкарат дебелия мазен тефтер и да видят всички, къде подяволите е отишла всяка оститнка, от похарчената безбожна сума пари.
  Пък нека тогава 60 000 чиновници използват СЪЩИТЕ си лицензи и в къщи.
  Дано поне на хората от сверата на образованието (учители, ученици, та даже и бай Митко параджията) да получат по един безплатен ключ с който да могат да обогатят познанията си (или както казват от НСБОП да могат да донасят парични загуби (или по точно пропуснати ползи) на големите музикални и видео компании), спирам, че както съм ядосан взех да се откланям от темата ….

 • Reply Gaze 31.08.2006 at 12:13

  Vsichki znaem, che tova, koeto praviat ministrite e nekompetentno i glupavo. Shte ni oshtetiat zdravo i tribva da napravim neshto. Haide da trygnem kym parlametna ili tam kydeto tribva za da ni chuiat i vidiat, che niama da gi ostavim da rpaviat kakvoto si poiskat. Da vzemem neshtata v nashi ryce i da gi promenim. Neka napravim neshto i da ne stoim bezuchastno. Organiziraite neshtata i shte vidite kolko mnogo hora shte se syberem.

 • Reply Sly 30.08.2006 at 22:42

  Това е недопустипо според мен!!! Този софтуер се купува с наши пари и го ползват някви дето даже не им трябва. Със същият успех ще ползват и безплатен софтуер, само с малко повече напрягане на мозъчните гънчици да научат 1-2 нови нещица.

  Аз съм против това. Жалко, че не е публикувана пощата на министъра взел това решение!!

 • Reply samyil 30.08.2006 at 14:52

  корупцията започва от самото поръчване на софтуера ..

 • Reply Боян 30.08.2006 at 12:37

  Абе Бого, то май дупето сме ние, а сети се какво е правителството…

 • Reply Bogomil 30.08.2006 at 11:00

  @Malkata.Ve6tica: Знаем кой ще намаже – знаем кой е доставчика, а те са дупе и гащи с Microsoft.

 • Reply Malkata.Ve6tica 30.08.2006 at 10:42

  Нека да не забравяме, новите тенденции в M$: новите версии на УинБозата (вж. Виста) дане жалят никакви хардуерни ресурси, което може да означава само едно: скоро някой ще намаже с една особено слядка поръчка за ъпгрейд на на ПЦтата ан държавната администрация….

 • Reply Кът за гении » Подаръци от Ники Маус 30.08.2006 at 10:25

  […] nder Що не ви аз .. на вас…

  Само ще цитирам !Богомил. Нямам думи просто: Това за момента ще го оставя без ком […]

 • Reply Иво 30.08.2006 at 10:16

  Ами то нали сега реват като им качи някой файрфокс или тъндърбърд, да не говорим за опен офис. Айде сега всички да си имат и у тях и ще реват двойно, че и лойалност ще изградят към М$ за „подаръците“. Просто М$ се окопава доста добре, като се има предвид, че доста държави минават на свободен софтуер. А и тоя пикльо… (гореспоменатия с баданарката), е ебаси гадта, честно!

 • Reply Боян 30.08.2006 at 10:11

  Milko: Ами тогава пак ще се предвидят няколко десетки милиона за постигане на това, което е можело да стане без харченето дори на 1/10 от всичките пари. Но това е БГ.

 • Reply Milko 30.08.2006 at 10:06

  Може би трябва да се мисли от гледна точка на това, че с тези „безплатни подаръци“ служителите вземат „логични“ решения за това какво да изберат и какво да предпочетат в последствие, когато могат да избират свободно. За тряхно съжаление до 1-2 години ше им се наложи в повечето ведомства да работят с различни технологии и тогава ще им дойде нанагорнище.

 • Reply Боян 30.08.2006 at 10:01

  Ами Богомиле, какво да ти кажа, ако това стане, т.е. ако им подарят 60 000 лиценза за домашно ползване това ще си е жива корупция (особено съобразено с онази точка от закона за 5-те лева). Та, както спомена, 1/2 от машините в министерствата са без лицензиран софтуер, а те са тръгнали да раздават. Защо не раздадат на училищата, ако толкова сър Милев му се раздава, хайде дори да не е Линукс. А второ мисля че това с подаряването на лицензи, т.е. тези подаръци за служителите, ако разбира се не се лъжа, не е предвидено в бюджета за т.г. Ама във всички случаи трябва да скъсаме Мики Маус от бой, ‘щото това си е ходотайстване, нелоялно лобиране, несъобразяване с приоритетите на страната(спомнете си „съвета“ на ЕС за отворените стандарти) и свинщина. Аз откакто го помня Ники Маус където из министерствата да се намира размазва л…ната с голямата баданарка, та тука ли няма да омаже картината. А това уж се води перспективен отрасъл в БГ. Вече просто не знам. Май наистина всичко се оправя само с бой…. отивам на фитнес.

 • Reply Knop 30.08.2006 at 8:46

  Аз съм готов да подаря на всеки държавен служител линукс дистрибуция заедно със инструкции как да работи с нея.

 • Reply Petq 30.08.2006 at 8:39

  Майкрософт действа на принципа на реципрочност, дава нещо и така по-лесно може да чака услуги или пари от тези на които дава това. Хората на който е дадено нещо по-лесно връщат услугата на първия.
  Същия е и принципа на кришнарите, който не може да се отрече, че работи много добре, само че те дават цветенца.

  Дали ако от Волво решат, могат да им подарят на всички по една кола, ей така за разнообразие или от някоя банка по 2000 лева примерно.

 • Reply Анон 29.08.2006 at 16:24

  Хм, получаване на подарък, може да се смята и за корупция.

 • Reply Иван Милев 29.08.2006 at 16:13

  „Безплатното“ ще излезе много „солено“ по-късно. Да може да се атакува това, че тези лицензи не са безплатни и държавните служители НЕ могат да ги приемат, защото нямат право да приемат подаръци. Така е! Всъшност май имат право ама на стойност до 5 лева.

 • Reply Мила 29.08.2006 at 16:10

  Безплатен ама друг път. Всеки, който го взема лишава учителите от заплата, децата от детски ясли, болните от нормално здравеопазване и шофьорите от пътища без дупки.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.