Действие за резултати

От днес започна да работи сайта на Програмата за въвеждане на FOSS в държавната Администрация. Целта на тази програма е да информира, да предлага решения и да се бори за въвеждането на свободен софтуер, софтуер с отворен код, свободни технологии и отворени стандарти в ДА, изпълнителната власт и публичния сектор.

Програмата ще започне работа след 10 септември тази година. Горд съм да обявя, че днес ще имам разговори за подкрепа на програмата от страна на много хора, но двама от тях си заслужават да бъдат споменати:

– Francois Bancilhon – CEO на Мандрива
– Vlatko Kosturjak – oт Хърватската Линукс група, която успя да се пребори за рамка за въвеждане на Линукс в Хърватска.

CD
Oт днес също можете да си свалите версия 1, на open source свободно CD на български, което е опит за въведение на незапознатите с отворените идеи към света на свободата. Предният ми пост за хостинг беше именно за неговото ISO.
CD

CD2

Участие
Ако имате желание да помогнете за идеите или в работните групи, посетете сайта, който все още се допълва и ще бъде готов на 10 септември – рожденния ден на програмата „Да на FOSS“. Tърсим хора за тест на правописа и на инсталациите.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

3 мнения за “Действие за резултати”

  1. Аз вече изпратих мейл. И аз мисля да се включа, може би не веднага но до седмица – две, стига да имат нужда от мене ;)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.